Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 22χρονος στα Σπάτα πιάστηκε με οπλοστάσιο προερχόμενο από ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

22χρονος στα Σπάτα πιάστηκε με οπλοστάσιο προερχόμενο από ΗΠΑ

Ψάχνουν κακοποιούς που έχουν προμηθευτεί όπλα από τον 22χρονο.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει, να συλλάβει και να αφοπλίσει κακοποιούς, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί όπλα, προερχόμενα από τις ΗΠΑ, μέσω ενός νεαρού, ο οποίος συνελήφθη μετά από επιχείρηση των αστυνομικών, στην περιοχή των Σπάτων. Κατά την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πυροβόλων όπλων, , πολεμικών εξαρτημάτων,, γεμιστήρες, φανοί πιστολιών κοντά στις 500 σφαίρες κι ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στη σύλληψη του 22χρονου οδήγησαν πληροφορίες, που έφθασαν στις ελληνικές αρχές από αστυνομική Υπηρεσία της Αμερικής και οι οποίες ανέφεραν ότι ένα άτομο εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο όπλων από τη χώρα αυτή στην Ελλάδα. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάτων Αρτέμιδας, έφθασαν στην ταυτοποίηση του υπόπτου και πραγματοποίησαν την έφοδο στο σπίτι του, στην ίδια περιοχή.

Μετά την κατάσχεση των όπλων, αλλά και πλαστογραφημένων ταυτοτήτων ξένων χωρών, η έρευνα έχει πάρει τρεις δρόμους. Ο πρώτος, να πληροφορηθούν οι αστυνομικοί για τον τροφοδότη των όπλων που εδρεύει στις ΗΠΑ και συνεργαζόταν στην αποστολή τους στην Αθήνα και με ποιο τρόπο. Ο δεύτερος, όπως προαναφέρθηκε να εντοπιστούν από σημειώσεις και ελέγχους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ. ποιοι είναι αυτοί που αγόραζαν όπλα από τον 22χρονο. Ο τρίτος να απαντηθεί το ερώτημα ποιοι έχουν προμηθευτεί έναντι πάντα αμοιβής πλαστογραφημένες ταυτότητες για να εμφανίζονται με διαφορετικά στοιχεία από τα δικά τους, προφανώς για να αποφύγουν εντάλματα που εκκρεμούν σε βάρος τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ στην οποία αναφέρεται ότι ο 22χρονος συνελήφθη «για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και για απείθεια». Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνεχίζει η Αστυνομία στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ πιστόλια με 12 γεμιστήρες, 3 φακοί πιστολιών, πλαστικό εξάρτημα όπλου, εξάρτημα όπλου με ελατήριο, ολισθήρα με κάννη, κάννη, 475 φυσίγγια διαφορετικών διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο με βαλλιστική πλάκα,.

Ταυτότητες Βουλγαρίας-Κροατίας

Ακόμη, τρία δελτία Αστυνομικών Ταυτοτήτων, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από Ελληνικές, Βουλγαρικές και Κροατικές αρχές, καθώς και άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών αρχών, έγγραφα τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά. «Σε επακόλουθη έρευνα στο όχημα του κατηγορουμένου», αναφέρει επίσης η ΕΛ.ΑΣ «εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε κρύπτη με κωδικό ασφαλείας πιστόλι με αναδιπλούμενη λαβή με 3 γεμιστήρες και 9 φυσίγγια. Ο συλληφθείς, ο οποίος αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Η Ελληνική Αστυνομία, καταλήγει η ενημέρωση, «θα συνεχίσει να εντατικοποιεί την παρουσία της μέσω συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις