Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΥΠΑ εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1000 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1000 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

ΔΥΠΑ εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1000 ευρώ: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για αιτήσεις μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες 30.000 θέσεις

Ξεκινά στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα η υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για αιτήσεις μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες 30.000 θέσεις. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-gia-ten-katartise-meso-ton-kedibim-ton-aei-kai-ton-adeiodotemenon-kdbm

Με συνολικό προϋπολογισμό 301,5 εκατ. ευρώ, η δράση κατάρτισης ανέργων αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, για να υποβάλλει αίτηση ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να:

Είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως αν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή όχι.

Έχει ηλικία άνω των 18 ετών

Είναι απόφοιτος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, ΔΕΝ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

Όσοι δεν είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ, και άνω των 18 ετών

Όσοι έχουν πάρει ΚΑΥΑΣ στο πλαίσιο των έργων ανέργων ή εργαζομένων, της δράσης 16913, και έχει ενταχθεί σε τμήμα το οποίο υλοποιήθηκε.

Ο ενδιαφερόμενος για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστεί:

τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis και https://www.voucher.gov.gr/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις