Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Απίθανο γκολ: Τερματοφύλακας έμεινε άνεργος από viral βίντεο – Η απίστευτη συνέχεια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απίθανο γκολ: Τερματοφύλακας έμεινε άνεργος από viral βίντεο – Η απίστευτη συνέχεια

Απίθανο γκολ: Μια απίστευτη ιστορία από το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ήρθε στην επιφάνεια και η δικαστική απόφαση δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δεδικασμένο

Το καλοκαίρι του 2020 ο κόσμος του ποδοσφαίρου προσπαθούσε να βρει τον βηματισμό του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας… Μετά από τρεις μήνες διακοπής είχαμε, σιγά σιγά, την επανεκκίνηση των διοργανώσεων και στις 22 Αυγούστου η Πόντε Πρέτα υποδέχθηκε την Τσέντο Σπορτίβο Αλαγκοάνο για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Βραζιλίας. Ένα ματς που δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να μνημονεύεται από κανέναν, με εξαίρεση τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Αλεξάντρε Καζούρου, καθώς από εκείνη την ημέρα άλλαξε η ζωή του δραματικά προς το χειρότερο.

Η ώρα της.. εκδίκησης

Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα φαίνεται ότι παίρνει την εκδίκησή του και ίσως η δική του ιστορία αλλάξει και τη… μοίρα πολλών ποδοσφαιριστών. Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, ένα σουτ από 40 μέτρα του Ζοάο Πάολο της Πόντε Πρέτα έδειχνε πολύ εύκολο για να μπλοκάρει ο Καζούρου, ο οποίος όμως έκανε κακό υπολογισμό, χάνοντας τη μπάλα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα απίθανο γκολ.

«Καζούρου, τι ήταν αυτό;» ακούγεται να λέει ο σπίκερ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να επιδίδεται στη συνέχεια σε σωρεία καταπληκτικών επεμβάσεων, αλλά το κακό είχε γίνει… Από την επόμενη κιόλας μέρα το βίντεο με το απίθανο γκολ μπήκε στο ειδικό κλιπ με τα αστεία γκολ της χρονιάς (φτάνοντας να γίνει και το σήμα των τίτλων) κι ο Καζούρου έγινε ο περίγελος όλης της Βραζιλίας, την ώρα που είχε επαφές με ομάδες της 1ης κατηγορίας.

Μήνυση

Μόνο που δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, καθώς, μην αντέχοντας άλλο τη διαπόμπευση του ονόματός του και έχοντας μείνει χωρίς συμβόλαιο από ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε στην αντεπίθεση. Ο 28χρονος τερματοφύλακας κατέθεσε μήνυση κατά του τηλεοπτικού σταθμού O Globo (ο τηλεοπτικός βραχίονας του μεγαλύτερου μιντιακού ομίλου της Βραζιλίας που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα) για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Πίστευα ότι λίγες ημέρες μετά τον αγώνα ο κόσμος θα το είχε ξεχάσει, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός, προβάλλοντας καθημερινά το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, μου δημιούργησε τεράστια ψυχιολογικά προβλήματα και ουσιαστικά με οδήγησε στην ανεργία» ήταν το κεντρικό νόημα των όσων είπε στην κατάθεση του, με τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού να στέκονται στο δικαίωμα τους να μεταδίδουν τα στιγμιότυπα των αγώνων.

Από τη στιγμή όμως που δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιούργησαν, ο δικαστής αποφάσισε να δικαιώσει τον ποδοσφαιριστή και επιβάλλοντας στον σταθμό να του πληρώσει χρηματική αποζημίωση. Το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (περίπου 6.000 ευρώ), αλλά αυτή η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και σίγουρα από δω και πέρα όποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάλογα περιστατικά, θα ξέρει τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις