Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Το γκολ μετράει
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το γκολ μετράει

Ελλάδα-Ολλανδία: «Το παιχνίδι χάθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Έστησε αμυντικά την Εθνική μας και έδωσε χώρο στην ολλανδική ομάδα».

«Κύριε Γιώργο, σε παρακαλώ μην μας στεναχωρείς. Να έλεγα ότι μιλάει κανένας άσχετος, αλλά εσύ με  τέτοια πείρα να λες τέτοια περίεργα; Ότι ντε και καλά έπρεπε να νικήσουμε τη μεγάλη Ολλανδία; Δεν ήθελα να εκφραστώ έτσι… Διότι είναι σαν να προσβάλλω τη φανέλα  της εθνικής χωρίς να το θέλω, αλλά εσύ με ανάγκασες»! Με αφορμή αυτό το μήνυμα που μου έστειλε ένας απλός φίλαθλος, διαβάζοντας την κριτική που έκανα για τον αγώνα της Εθνικής μας εναντίον της Ολλανδίας (χάσαμε με 1-0) και που φυσικά δεν του άρεσε, θα αναφερθώ στη συνέχεια σε περιστατικά που έζησα!

«Πολλά τα λάθη που οδήγησαν την Εθνική μας σε ήττα, σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα τελικού! Και κόκκινη κάρτα στον προπονητή Πογιέτ που θα απουσιάσει από τον πάγκο στον αγώνα με την Γαλλία…»! Τόνισα στην κριτική μου. Και αναφερόμενος στον κ. Πογιέτ υπογράμμισα ακόμη: «Το παιχνίδι χάθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Έστησε αμυντικά την Εθνική μας και έδωσε χώρο στην ολλανδική ομάδα! Με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση μετατράπηκε. Έτσι από το 65 λεπτό και μέχρι το δεύτερο πέναλτυ η Εθνική μας είχε κατοχή μπάλας και έφθασε κοντά στο γκολ! Κάτι που δεν κατάφερε…, αντίθετα με την Ολλανδία που πέτυχε τον στόχο της, που ήταν μόνο νίκη! Οι αλλαγές φανέρωσαν τις κακές επιλογές του Πογιέτ. Δεν είχε τον Φορτούνη που ο ίδιος υποχρέωσε στο να δηλώσει πως δεν θέλει πλέον να αγωνίζεται με την Εθνική μας και έβαλε στη θέση του Μάνταλου τον Παυλίδη που έκανε και το πέναλτυ! Δεν χρησιμοποίησε τον σε μεγάλη φόρμα ευρισκόμενο Κωνσταντέλια και στη θέση του Μπακασέτα έβαλε τον… Φούντα»! Μπορεί η κριτική αυτή να πείραξε μερικούς… Οι περισσότεροι όμως συμφώνησαν!

Δεν διαφωνώ πως στο πρώτο 15 λεπτό και από το 65 και μετά η Εθνική μας έπαιξε καλή μπάλα και έφθασε πολλές φορές στην εστία της Ολλανδίας χωρίς ουσία! Είναι σαν να πηγαίνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό! Αντίθετα η Εθνική Ολλανδίας σε μια αντεπίθεση της, ένα λεπτό πριν το 90, ανάγκασε τον Παυλίδη (το πως από… «φουνταριστός» βρέθηκε στην περιοχή του Βλαχοδήμου, αναρωτιούνται όλοι;) να υποπέσει σε πέναλτυ, το οποίο ο Φ. φαν Ντάικ, αφού πρώτα ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR στο 90+3, μετέτρεψε σε γκολ δίνοντας και την νίκη (1-0) στη χώρα του!

 

Κάποτε με το δάσκαλο μου τον αείμνηστο Νίκο Φώσκολο μεταδίδαμε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το ντέρμπυ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Το παιχνίδι ήταν βραδινό (είχαν αρχίσει σιγά σιγά να γίνονται αγώνες και το βράδυ!) και το Απόστολος Νικολαΐδης ήταν κατάμεστο! Στο ένα πέταλο ήταν οι φανατικοί της θύρας 13 οπαδοί του Παναθηναϊκού και στο άλλο όπου ήταν και το μεγάλο ρολόι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της θύρας 7, «τα παιδιά του Πειραιά»! Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε κατοχή μπάλας. Στην κυριολεξία «έκλεισε» τον Ολυμπιακό στην περιοχή του και τον… σφυροκοπούσε από παντού. Η άμυνα του Ολυμπιακού αμύνθηκε σωστά και κράτησε την εστία της ανέπαφη! Έτσι φθάσαμε στο 90 λεπτό και ενώ όλα έδειχναν πως το ντέρμπυ των «αιωνίων» θα έληγε ισόπαλο 0-0, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε για μια ακόμη φορά την μπάλα όπως-όπως από την περιοχή της. Η μπάλα μετά από την τυφλή αυτή απομάκρυνση έφθασε στον Μητρόπουλο, που γρήγορα πάσαρε στον Αναστόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε και με δυνατό σουτ την στείλει στα δίκτυα της εστίας του Παναθηναϊκού, δίνοντας μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό!

Είναι αλήθεια ο Παναθηναϊκός «πάτησε» στην πραγματικότητα τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως κατάφερε να σκοράρει και να φύγει από την Αλεξάνδρας με μια σπουδαία νίκη! Σήμερα ουδείς θυμάται την υπέροχη του Παναθηναϊκού. Ενώ δεν ξεχνούν και δεν θα λησμονήσουν ποτέ την νίκη με 1-0 του Ολυμπιακού! Στο ποδόσφαιρο λοιπόν μόνο το γκολ μετράει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις