Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και το καρτέλ της κόκας στη Λατινική Αμερική
ΕΛΛΑΔΑ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και το καρτέλ της κόκας στη Λατινική Αμερική

Τρεις συλλήψεις, το κόλπο με τους ψυκτικούς

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στο παρελθόν και σε ομάδα της τότε Α Εθνικής κατηγορίας είναι ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες ως μέλη διεθνικού κυκλώματος που μετέφερε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 41χρονος, σήμερα, βετεράνος ποδοσφαιριστής που συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της δίωξης Ναρκωτικών με τη συνεργασία της D.E.A, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, κατηγορείται ως εγκέφαλος του «παραρτήματος» του νοτιοαμερικανικού καρτέλ και υπεύθυνος για τον τρόπο παραλαβής του από το λιμάνι του Πειραιά όπου τα ναρκωτικά έφθαναν κρυμμένα σε κοντέινερ. Το καρτέλ στη Νότιο Αμερική τοποθετούσε τα δέματα της κόκας στο εσωτερικό των ψυκτικών μηχανημάτων, τα οποία κρατούν τν κατάλληλη θερμοκρασία για τα νόμιμα προϊόντα, (μπανάνες, ανανάδες κλπ). Πάνω σε αυτή τη λεπτομέρεια στηρίχτηκε όλη η δραστηριότητα του τριμελούς κυκλώματος των Ελλήνων.

Εντόπιζε τις βλάβες

Ο πρώην παίκτης, φέρεται να είχε στρατολογήσει συνεργό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον εντοπισμό των βλαβών στα ψυκτικά μηχανήματα και είχε την ευχέρεια να τα μεταφέρει σε άλλο χώρο του λιμανιού για την επισκευή της εκάστοτε βλάβης.

Γνώριζε τον άνθρωπο του κιβωτίου

Ο 41χρονος βετεράνος, ενημερωνόταν από τους συνεργάτες του καρτέλ στη Νότιο Αμερική για τον αριθμό του εκάστοτε κοντέινερ στο οποίο ήταν κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης. Τον αριθμό αυτόν μετέφερε στον συνεργό του ψυκτικό, ο οποίος μετέφερε αμέσως το κιβώτιο σε χώρο όπου έβγαζε τις συσκευασίες και με αυτοκίνητο οι άλλοι δύο συλληφθέντες παραλάμβαναν την κοκαΐνη κι έφευγαν! Αυτή ακριβώς τη δυσκολία, που δεν είχε προηγούμενο, κατάφερε να ξεπεράσει η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και να κατάσχει κοντά στα  67 κιλά κοκαΐνης.

Λέει η Αστυνομία, για το κόλπο με τους ψυκτικούς;

«Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν, ότι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική ιδιότητα των δύο μελών της οργάνωσης ώστε να δικαιολογείται η παρουσία τους σε τεχνηέντως καθορισμένο χώρο απόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων και να προβαίνουν ανενόχλητοι στην εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί».

Στοιχεία για τους ρόλους των τριών, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του  Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Κωνσταντία Δημογλίδου: «Ο 41χρονος(σ.σ. ποδοσφαιριστής), ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων ατόμων, αφού είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και την παράδοση αυτών στους τελικούς διακινητές. Ο 31χρονος, ήταν άμεσος συνεργάτης με τον επικεφαλής ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ψυκτικός.

Ο καταγραφέας βλαβών

Ο 36χρονος, είχε αναλάβει το χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά».

Συνολικά από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη βάρους -66- κιλών και -989- γραμμαρίων, 2 αυτοκίνητα (το ένα τύπου VAN) και μοτοσικλέτα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μετρητής χαρτονομισμάτων και λάπτοπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις