Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών

Από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να τραυματίστηκε κανείς.

Στις 8 Οκτωβρίου το Alphafreepress αναδείκνυε σε εκτενές ρεπορτάζ, τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη δράση αδίστακτης συμμορίας, η οποία ανατινάζει με «ρυθμό πολυβόλου» Α.Τ.Μ, σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και αφήνει πίσω της τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί, πυρπολημένα και κατεστραμμένα για να μην βρίσκει στοιχεία η Αστυνομία. Η συμμορία, τρία από τα μέλη της οποίας εμφανίζονται με κουκούλες και τουλάχιστον δύο που αναλαμβάνουν να φυγαδεύσουν τους συνεργούς τους, μετά από δύο χτυπήματα σε Πεταλίδι και Ανδραβίδα, εμφανίστηκε ξανά σε μία ενέργεια που λίγο έλειψε να καταλήξει με τραγικά αποτελέσματα είτε για τους ίδιους τους δράστες είτε για τους αστυνομικούς.

 

Στις 5 το πρωί του Σαββάτου, στο Αίγιο, στην οδο Αιγιαλέως, στην πρόσοψη Σούπερ Μάρκετ, τα μέλη της συμμορίας, όπως πιστεύει ακράδαντα η Αστυνομία, μέσα σε ένα κλεμμένο όχημα έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να ανατινάξουν το Α.Τ.Μ και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Συμβατικό όχημα της Ασφάλειας του Αιγίου που περιπολούσε, στο πλαίσιο αυξημένης επιτήρησης, λόγω και της ανατίναξης Α.Τ.Μ στην Ανδραβίδα τις προηγούμενες ημέρες , εντόπισε τους 3-4 δράστες, οι οποίοι αμέσως άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς!!!

Ανταπέδωσαν τα πυρά

 

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καλύφθηκαν και ανταπέδωσαν τα πυρά. Από τους πυροβολισμούς δεν φαίνεται να υπήρξε τραυματισμός, ενώ οι σκληροί κακοποιοί, έκαναν χρήση πυροσβεστήρων που είχαν μαζί τους, δημιουργώντας σύννεφο καπνού, προκειμένου να «τυφλώσουν» τους αστυνομικούς. Έτσι κατάφεραν να διαφύγουν με όχημα το οποίο, όπως συμβαίνει πάντα, λίγο μετά, βρέθηκε πυρπολημένο, στο Αίγιο πλησίον του Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είχε κλαπεί από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

Το ρεπορτάζ του ALPHAFREEPRESS

Όπως προαναφέρθηκε το Alphafreepress, είχε επισημάνει έγκαιρα την επικινδυνότητα των κακοποιών «βομβιστών των Α.Τ.Μ» και έγραφε μεταξύ άλλων: «Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Πελοπόννησο, έχουν εξαπολύσει οι Αρχές, στην προσπάθειά τους να «αφοπλίσουν» τα μέλη συμμορίας, η οποία σε μόλις δύο 24ωρα, βρέθηκε από το Πεταλίδι της Μεσσηνίας στην Ανδραβίδα της Ηλείας, ανατινάζοντας ΑΤΜ! Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση καθώς η συμμορία-τρόμος, κυκλοφορεί αλώβητη έως τώρα, με τον φόβο ότι ετοιμάζει κι άλλη βομβιστική επίθεση για την αρπαγή των κασετίνων με τα χιλιάδες ευρώ, είναι πεπεισμένοι από τη μελέτη των επιθέσεων, ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Οι τρεις εξ αυτών εμφανίζονται στη σκηνές των βομβιστικών ενεργειών, ενώ, τουλάχιστον άλλοι δύο τους περιμένουν με οχήματα για τη διαφυγή τους, καθώς οι πρώτοι πυρπολούν τα αυτοκίνητα με τα οποία έχουν φθάσει στους στόχους τους για να μη μένουν πίσω στοιχεία αποτυπωμάτων και DNA. Φέρουν πάντα μαζί τους τροχό αποκοπής μετάλλων, αποκόπτουν τα σίδερα με τα οποία στηρίζονται τα ΑΤΜ στον τοίχο, τα διανοίγουν και τοποθετούν εκρηκτικά.

Στην Ανδραβίδα

Το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας καταγράφηκε στην Ανδραβίδα, όπως και στην περίπτωση του Πεταλιδίου.  Οι τρεις κακοποιοί, έφθασαν στο σημείο όπου βρισκόταν το ΑΤΜ με ένα λευκό SUV. Οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εμβόλισαν με το πίσω μέρος του οχήματός, την κεντρική γυάλινη είσοδο του Σούπερ Μάρκετ και τη θρυμμάτισαν. Μετά την έκρηξη, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα και στο ίδιο το Α.Τ.Μ, είδαν ότι οι κασετίνες δεν έπεσαν, οπότε εγκατέλειψαν το όχημά τους και απομακρύνθηκαν. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί στο Τραγανό Ηλείας βρήκαν αυτό το SUV πυρπολημένο. Όπως προέκυψε είχαν σβήσει και τον αριθμό πλαισίου με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό έως τώρα, από που έχει κλαπεί το όχημα.

Το θρίλερ με τους αρτοποιούς

Δύο 24ωρα πριν, στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας, πάλι από τους ίδιους δράστες, όπως εικάζεται, είχαν ξετυλιχθεί σκηνές τρόμου για δύο εργαζόμενους σε φούρνο, οι οποίοι ξεκινούσαν την Παρασκευή ψωμιού πρώτες πρωινές ώρες. Και πάλι, έφθασαν στον στόχο τους με ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων τους δύο εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κατάστημα.

Μεσσήνη: Έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους φούρνου και ανατίναξαν ΑΤΜ

Οι τρεις κουκουλοφόροι, με γρήγορες κινήσεις, όπως ακριβώς στο σούπερ Μάρκετ της Ανδραβίδας, με τον φορητό τροχό απέκοψαν το πίσω μέρος του ΑΤΜ και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας τη διάνοιξη του μηχανήματος. Το αυτοκίνητό τους, που επίσης ψάχνουν τον τόπου κλοπής του, βρέθηκε κι αυτό κατεστραμμένο από τη φωτιά σε αγροτική περιοχή». Μετά και τις σφαίρες που έριξαν κατά αστυνομικών, όλη η αστυνομική δύναμη της Πελοποννήσου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, συλλέγονται στοιχεία από όλα τα σημεία όπου που έχουν εμφανιστεί οι ένοπλοι κουκουλοφόροι στην προσπάθεια να προκύψουν στοιχεία, ικανά να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις