Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εθνική Ελλάδος: Προκριματικά Euro 24…πάμε για την πρόκριση!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνική Ελλάδος: Προκριματικά Euro 24…πάμε για την πρόκριση!

Εθνική Ελλάδος: Πάμε για το διπλό!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Εθνική Ελλάδα, σήμερα παίζει στις 21:45 (ALPHA και Nova Sports) ένα  σημαντικό ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για να την κρατήσει στο Euro 2024, αλλά και στην 2η θέση του 2ο ομίλου. Αναλυτικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε φόρμα μετά το 5-0 με το Γιρβραλτάρ με σκόρερ τους Πέλκα, 2 γκολ ο Μασούρας αλλά και 2 γκολ ο Μαυροπάνος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης ισοβάθμια με την Ολλανδία.  Στόχος για την εθνική ομάδα είναι να μην χάσει κανένα παιχνίδι διότι δεν έχει περιθώριο για βαθμολογική απώλεια. Ακολουθεί, στις 16/10, ο εντός έδρας (τελικός) κόντρα στην Ολλανδία.

Όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο, οι τιμωρημένοι, από το ματς της Ολλανδίας, Κουρμπέλης (Μ), Σιώπης (Μ), Τσιμίκας (Α), Μάνταλος (Α), δεν αγωνίστηκαν αλλά επιστρέφουν απόψε. Είχε κληθεί να καλύψει το κενό ο Αλεξανδρόπουλος (Μ), που βρίσκεται ξανά στις επιλογές, ενώ Μπάλντοκ (Α), Χατζηδιάκος (Α) είναι τραυματίες. Εκτός οι Αθανασιάδης (Τ), Παπανικολάου (Μ), Λημνιός (ΜΕ). Γούτας (Α), Διούδης (Τ), Σάλιακας (Α), Γαλανόπουλος (Μ), Κωνσταντέλιας (ΜΕ) γύρισαν, μετά από καιρό, στην προεπιλογή του Πογέτ, όχι όμως ο Δουβίκας (Ε).

Η ανάλυση της Ιρλανδίας και τα προβλήματα που έχει

Η Ιρλανδία με μόνο μια νίκη με 3-0 το Γιρβραλτάρ, όπου βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου, δεν θέλει ξανά ήττα, αλλά οι ελπίδες για πρόκριση είναι αδύνατες για να μπει στη δυάδα, με 4 ήττες. Στο τελευταίο ματς προηγήθηκαν με τους Ολλανδούς, όμως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν την ισοπαλία, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 1-2.

Στον αγωνιστικό χώρο τα νέα δεν είναι και καλά, ο Κόνολι (Ε) αποσύρθηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού, ο προπονητής κάλεσε στη θέση του τον Σμόντικς (πρώτος σκόρερ της Τσάμπιονσιπ) την Δευτέρα, όμως αποσύρθηκε και αυτός για προσωπικούς λόγους. Επίσης, τραυματίες είναι οι Κέλεχερ (Τ), Ίγκαν (Α), Κόουλμαν (Α), Κιν (Ε), Στίβενς (Α) και Ομπαφέμι (Α). Και τέλος το καλό νέο είναι ότι αποθεραπεύθηκε ο Φέργκιουσον (Ε).

Πιθανή εντεκάδα και για τις 2 ομάδες είναι:

Η εθνική Ελλάδος: Βλαχοδήμος / Ρότσα, Τσιμίκα, Μαυροπάνο και Ρέτσο έναντι του Κουλιεράκη /ο Σιώπης,  Μάνταλο και Μπακασέτα / και ο Μασούρας, Πέλκας και Παυλίδης.

Από την άλλη, οι Ιρλανδοί: Μπαζούνου / Οσέι, Κόλινς, Ντάφι, Ντόχερτι / Κούλεν, Μπρόουν, Μάνινγκ / Ογκμπένε, Ίνταχ, Φέργκιουσον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις