Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώνουν τη σπείρα των… αναρριχητών
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώνουν τη σπείρα των… αναρριχητών

Είχε μπουκάρει σε φούρνο της Παλλήνης

Τους «πρωταγωνιστές» της κινηματογραφικής αναρρίχησης στα γραφεία γνωστού φούρνου στην περιοχή της Παλλήνης, τον περασμένο Ιούλιο, έχουν στα χέρια τους, πλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι εξιχνίασαν την διάρρηξη με τη σημαντική «λεία» σε μετρητά, χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι τρεις νεαροί Ρομά, που έδρασαν τότε με δύο ακόμη συνεργούς και συνελήφθησαν μετά από επίπονες έρευνες, είχαν πατήσει ο ένας στους ώμους του άλλου, καταφέρνοντας να φθάσουν σε παράθυρο, με το άνοιγμα του οποίου βρίσκονταν σε γραφεία της επιχείρησης,  όπου φυλασσόταν το χρηματοκιβώτιο με αντικείμενα αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Στον φούρνο της Παλλήνης, αλλά και στο συγκεκριμένο γραφείο, γνωρίζοντας τι ακριβώς αναζητούν, είχαν φθάσει όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα με πληροφορίες 23χρονης, η οποία αναζητείται από τους αστυνομικούς, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία ως πληροφοριοδότης των συλληφθέντων. Η Αστυνομία γνώριζε από την αρχή ότι δύο άτομα έπαιζαν εκείνη τη νύχτα το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ενώ τρεις , είχαν αναλάβει να… αναρριχηθούν και να εισβάλουν στα γραφεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού κατάφεραν να μπουν στα γραφεία,  βρήκαν το χρηματοκιβώτιο, το  άρπαξαν, το έσυραν στο παράθυρο, το έριξαν στο δρόμο και εκεί το παρέλαβαν οι συνεργοί, το έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ και διέφυγαν όλοι μαζί. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών μελών της οργάνωσης, έλαβε χώρα σε Νίκαια και Παιανία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και ένταξη σε συμμορία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας φρόντισαν να περιορίσουν τα ίχνη τους έχοντας προμηθευτεί κατάλληλα ρούχα, κουκούλες, περιλαίμια, γάντια και μάσκες, ενώ κατά την τέλεση της κλοπής λειτούργησαν με τρόπο ώστε να είναι δυσχερής η χαρτογράφηση της δομής της ομάδας καθώς και η διασύνδεση μεταξύ των μελών της.

Οδηγός – τσιλιαδόρος

Σχετικά με την εξιχνίαση η Αστυνομία αναφέρει: «Όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη δομή, ενώ είχαν εκπονήσει και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (οδηγός, τσιλιαδόρος, κ.λπ.).Παράλληλα φρόντισαν να περιορίσουν τα ίχνη τους έχοντας προμηθευτεί κατάλληλα ρούχα, κουκούλες, περιλαίμια, γάντια και μάσκες.

Από τις έρευνες σε οικίες, όπου διέμεναν οι συλληφθέντες,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

«Επιχειρησιακό» όχημα, 970- ευρώ, 10- κινητά τηλέφωνα, ρολόι και κοσμήματα (βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδα λαιμού, κολιέ) και φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ,  οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις και την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις