Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καθαίρεση Κασσελάκη: Επιμένει ο πρώην συνεργάτης του Φίλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθαίρεση Κασσελάκη: Επιμένει ο πρώην συνεργάτης του Φίλη

Καθαίρεση Κασσελάκη: «Έχει διάτρητο βιογραφικό, ανατριχιαστικές απόψεις»

Παρά την επίθεση που δέχτηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, επιμένει στην επίθεση κατά Κασσελάκη. Ο κ. Κατσαρός έκανε λόγο για «ψέματα και διάτρητο βιογραφικό» του νέου προέδρου και την κατηγόρησε για «ανατριχιαστική τοποθέτηση υπέρ της “ευγονικής”, κατάπτυστη συμπαράταξη με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, αντιγραφή και προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ». Ουσιαστικά, απάντησε στα όσα είπε χθες η Δώρα Αυγέρη περί «πραξικοπήματος», ενώ απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει, κατά την άποψή του, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στον Στέφανο Κασσελάκη».

«Η κυρία Αυγέρη χαρακτήρισε “πραξικόπημα” την απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και σύμφωνη με το καταστατικό του κόμματος πρότασή μου να εξετάσει η ΚΕ κατά πόσον συντρέχουν οι λόγοι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Απόφαση που λαμβάνεται με το 50%,+1 της ΚΕ και ισχύει μόνο αν επικυρωθεί από Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

”Για τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του”

«Ζήτησα από τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος να πάρουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε η ΚΕ να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Στ. Κασσελάκη για μια σειρά λόγους. Για τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του, για την ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της “ευγονικής”, για την κατάπτυστη συμπαράταξή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, για την αντιγραφή και την προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, για τις απειλές του ιδίου και του “ναυάρχου-στρατοπεδάρχη” προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Για όλα αυτά που κατά παράδοξο τρόπο ΔΕΝ συνιστούν καθημερινά πραξικοπήματα και προσβολές στην ιστορία, στο παρόν και το μελλον της Αριστεράς για την κυρία Αυγέρη και τους υποστηρικτές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» συνεχίζει ο πρώην συνεργάτης του Ν. Φίλη.

Ορισμός της αντιδημοκρατίας το επιχείρημα της Αυγέρη, να είναι πιο προσεκτική

«Το επιχείρημα της κυρίας Αυγερη ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος και μάλιστα με σημαντική πλειοψηφία και συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί καταστατικό θέμα για τις θέσεις και τη συμπεριφορά του, είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας. Το Καταστατικό ισχύει έναντι οποιουδήποτε Προέδρου είτε έχει εκλεγεί με 56% όπως ο Στ. Κασσελάκης είτε με 99% όπως ο Α. Τσίπρας. Σε ζητήματα δημοκρατικής τάξης, ήθους, εντιμότητας και διαφάνειας, τα ποσοστά εκλογής δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Είτε είναι το “41 τακατό” του κ. Μητσοτάκη, είτε το “56 τακατό” του κ. Κασσελάκη.Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε και η νέα εκπρόσωπος τύπου στο μέλλον να είναι πολύ πιο προσεκτική όταν χρησιμοποιεί όρους με βαριά ιστορική φόρτιση όπως “πραξικόπημα”» είπε καταλήγοντας

Ο Τ. Κατσαρός σε άρθρο του στην ΕφΣυν, υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να καθαιρεθεί από την θέση του Προέδρου από την ΚΕ».  «Τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ που διαφωνούν, έχουν ιερή υποχρέωση έναντι του κόμματος και της ιστορίας της Αριστεράς να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία. Εγκριθεί δεν εγκριθεί από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην ΚΕ, θα έχουν επιτελέσει το καθήκον τους απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς και στους εαυτούς τους».

Το άρθρο του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κατσαρός, προβλέπει την καθαίρεση του προέδρου μέσω της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών, που εκλέχτηκε με ανοικτή ψηφοφορία στο προηγούμενο συνέδριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις