Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα δεν είναι… l’État, c’est moi, λέει η Καββαδία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα δεν είναι… l’État, c’est moi, λέει η Καββαδία

Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Oι απειλές Κασσελάκη ξεσήκωσαν αντιδράσεις στο κόμμα

Οι απειλές του Στέφανου Κασσελάκη περί έξωσης των διαφωνούντων από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Η πρώτη αντίδραση ήρθε δια στόματος της πρώην βουλευτή Αννέτας Καββαδία. Η κυρία Καββαδία σε ανάρτησή της στο Facebook αναρωτήθηκε αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την αυταρχική αντίληψη και πολιτική του Λουδοβίκου του 14ου, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για την περίφημη φράση του «L’État, c’est moi» (το Κράτος, είμαι εγώ). Όπως υπογραμμίζει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Διαβάστε την ανάρτηση:

L’État, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ.

Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή». Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις