Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μηχανοκίνητη συμμορία-τρόμος ανατινάζει ΑΤΜ στην Πελοπόννησο
ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανοκίνητη συμμορία-τρόμος ανατινάζει ΑΤΜ στην Πελοπόννησο

Σε δύο μόλις 24ωρα οι κουκουλοφόροι ανατίναξαν δύο ΑΤΜ σε Πεταλίδι-Ανδραβίδα.

Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Πελοπόννησο έχουν εξαπολύσει οι Αρχές, στην προσπάθειά τους να «αφοπλίσουν» τα μέλη συμμορίας, η οποία σε μόλις δύο 24ωρα, βρέθηκε από το Πεταλίδι της Μεσσηνίας στην Ανδραβίδα της Ηλείας ανατινάζοντας ΑΤΜ! Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση καθώς η συμμορία-τρόμος, κυκλοφορεί αλώβητη έως τώρα, με τον φόβο ότι ετοιμάζει κι άλλη βομβιστική επίθεση για την αρπαγή των κασετίνων με τα χιλιάδες ευρώ, είναι πεπεισμένοι από τη μελέτη των επιθέσεων, ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Οι τρεις εξ αυτών εμφανίζονται στη σκηνές των βομβιστικών ενεργειών, ενώ, τουλάχιστον άλλοι δύο τους περιμένουν με οχήματα για τη διαφυγή τους, καθώς οι πρώτοι πυρπολούν τα αυτοκίνητα με τα οποία έχουν φθάσει στους στόχους τους για να μη μένουν πίσω στοιχεία αποτυπωμάτων και DNA.

Φέρουν πάντα μαζί τους τροχό αποκοπής μετάλλων, αποκόπτουν τα σίδερα με τα οποία στηρίζονται τα ΑΤΜ στον τοίχο, τα διανοίγουν και τοποθετούν εκρηκτικά. Το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας καταγράφηκε στην Ανδραβίδα, όπως και στην περίπτωση του Πεταλιδίου, πρώτες πρωϊνές ώρες.  Οι τρεις κακοποιοί, έφθασαν στο σημείο όπου βρισκόταν το ΑΤΜ με ένα λευκό SUV. Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εμβόλισαν με το πίσω μέρος του οχήματός,  την κεντρική γυάλινη είσοδο  του Σούπερ Μάρκετ και τη θρυμμάτισαν. Μετά την έκρηξη, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα και στο ίδιο το Α.Τ.Μ, είδαν ότι οι κασετίνες δεν έπεσαν, οπότε εγκατέλειψαν το σχέδιό τους και απομακρύνθηκαν.

Πυρπολημένο το όχημα

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί στο Τραγανό Ηλείας βρήκαν αυτό το SUV πυρπολημένο. ΄Οπως προέκυψε είχαν σβήσει και τον αριθμό πλαισίου με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό έως τώρα, από που έχει κλαπεί το όχημα. Δύο 24ωρα πριν, στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας, πάλι από τους ίδιους δράστες, όπως εικάζεται, είχαν ξετυλιχθεί σκηνές τρόμου για δύο εργαζόμενους σε φούρνο, οι οποίοι ξεκινούσαν την Παρασκευή ψωμιού πρώτες πρωϊνές ώρες. Και πάλι, έφθασαν στον στόχο τους με ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων τους  δύο εργαζόμενους, οι οποίοι  βρίσκονταν έξω από το αρτοποιείο,  στο οποίο είναι εγκατεστημένο το ΑΤΜ να απομακρυνθούν  προς την πλατεία του χωριού.

Οι  τρεις κουκουλοφόροι, με γρήγορες κινήσεις, όπως ακριβώς στο σούπερ Μάρκετ της Ανδραβίδας, με τον φορητό τροχό  απέκοψαν  το πίσω μέρος του ΑΤΜ  και τοποθέτησαν τον  εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας τη διάνοιξη του μηχανήματος.  Το αυτοκίνητό τους, που επίσης ψάχνουν τον τόπου κλοπής του, βρέθηκε  κι αυτό  κατεστραμμένο από τη φωτιά σε  αγροτική περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις