Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κηδεύεται μετά από 128 χρόνια η μούμια της Πενσιλβάνια – Θα αποκαλυφθεί το πραγματικό όνομα
ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύεται μετά από 128 χρόνια η μούμια της Πενσιλβάνια – Θα αποκαλυφθεί το πραγματικό όνομα

Μουμιοποιήθηκε κατά λάθος από έναν νεκροτομό που πειραματιζόταν με νέες τεχνικές ταρίχευσης

Για 128 χρόνια, μια από τις πιο παλιές μούμιες των ΗΠΑ εκτίθεται σε τοπικό γραφείο τελετών στη μικρή πόλη Ρέντινγκ της Πενσιλβάνια. nΑλλά αυτό σύντομα θα αλλάξει, καθώς το γραφείο τελετών προετοιμάζει μια κατάλληλη ταφή για τη μούμια. Πρόκειται για έναν άνδρα άγνωστης ταυτότητας, που οι ντόπιοι ξέρουν ως Stoneman Willie. Από τον θάνατό του στις 19 Νοεμβρίου 1895, το γραφείο τελετών του Auman εκθέτει τη μουμιοποιημένο σορό του.

Ήταν κλέφτης και αλκοολικός που πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια σε μια τοπική φυλακή. Στη συνέχεια μουμιοποιήθηκε κατά λάθος από έναν νεκροτομό που πειραματιζόταν με νέες τεχνικές ταρίχευσης. Επειδή έδωσε στις αρχές ψεύτικο όνομα κατά τη σύλληψή του, η πραγματική ταυτότητα του Stoneman Willie παρέμεινε κρυφή και οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ποτέ τους συγγενείς του. Το γραφείο τελετών, που αρχικά είχε προσπαθήσει να τον ταριχεύσει ενώ έψαχναν για κοντινό συγγενή, ζήτησε τελικά από το κράτος να του επιτρέψει να κρατήσει τη σορό αντί να τον θάψουν, λέγοντας ότι ήθελαν να παρακολουθήσουν την πειραματική διαδικασία ταρίχευσης.

Πάνω από 100 χρόνια αργότερα και με την πρόοδο της τεχνολογίας, το γραφείο τελετών λέει ότι τελικά πιστεύει ότι έχει ταυτοποιήσει τον Stoneman Willie και θα αποκαλύψει το όνομά του στον τάφο του αργότερα αυτή την εβδομάδα. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την 275η επέτειο της πόλης και στην παρέλαση υπήρχε και μία νεκροφόρα με τον Stoneman Willie, που αποτελεί πλέον μέρος της λαϊκής κουλτούρας της πόλης. Όλη αυτή την εβδομάδα, ο Stoneman Willie θα εκτεθεί για το τελευταίο αντίο το Auman’s Funeral Home ενώ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στους δρόμους του Ρέντινγκ και θα ταφεί σε τοπικό νεκροταφείο, όπου τελικά θα αναγραφεί και το πραγματικό του όνομα στην ταφόπλακα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις