Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Μις Πορτογαλία 2023 είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει το στέμμα στη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μις Πορτογαλία 2023 είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει το στέμμα στη χώρα

Θα διαγωνιστεί για τον τίτλο της Μις Κόσμος

Μια τρανς γυναίκα στέφθηκε Μις Πορτογαλία, κάτι που συνέβη πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στη χώρα. Η 28χρονη Μαρίνα Ματσέτε, σημείωσε ιστορική νίκη καθώς είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κατακτά το στέμμα και θα διαγωνιστεί στο Σαλβαδόρ για τον τίτλο της Μις Κόσμος. Ωστόσο δεν είναι η μόνη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που θα διεκδικήσει την πρωτιά καθώς και η Μις Ολλανδία 2023 είναι το πρώτο τρανς μοντέλο που κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό στη χώρα της.

«Είμαι υπερήφανη που θα είμαι η πρώτη τρανς γυναίκα που θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Κόσμος για την Πορτογαλία», έγραψε η αεροσυνοδός Μαρίνα Ματσέτε, 28 ετών στα social media, αφού κέρδισε το στέμμα στον διαγωνισμό ομορφιάς, την Πέμπτη στην Μπόρμπα. Συμπλήρωσε πως «για πολλά χρόνια δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχω και σήμερα είμαι υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την απίστευτη ομάδα των φιναλίστ».

Tρανς μοντέλο η «Μις Ολλανδία 2023»

Υπενθυμίζεται η Ρίκι Βάλερι Κολ, ένα 22χρονο μοντέλο, έγραψε ιστορία καθώς είναι το πρώτο τρανς άτομο που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ολλανδία 2023. Η νέα Μις Ολλανδία θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2023. Η Ρίκι Βάλερι Κολ θέλει να γίνει η φωνή και το πρότυπο για την queer κοινότητα, είναι κάτοικος της Breda, μιας παραποτάμιας πόλης που βρίσκεται μεταξύ του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας. Η καταγωγή της είναι από την Ολλανδία και τους αυτόχθονες Moluccan. Να σημειωθεί πως το 2018 είχε διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Κόσμος η Ισπανίδα Άνχελα Πόνθε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις