Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Επιβάλλεται να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβάλλεται να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΟΚ

 VAR: Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διευθύνων σύμβουλος Μάκης Γκαγκάτσης, έθεσε αρχικά ζήτημα για απόκτηση και εγκατάσταση τρισδιάστατου συστήματος ελέγχου οφσάιντ.

Ύστερα από όλα όσα διαπιστώθηκαν στις αποφάσεις των ρέφερι VAR που αργούν από τρία έως και πέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας κατάθεσε δυο προτάσεις για τους τρόπους βελτίωσης στη λήψη των αποφάσεων μέσω της τεχνολογίας.  Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διευθύνων σύμβουλος Μάκης Γκαγκάτσης, έθεσε αρχικά ζήτημα για απόκτηση και εγκατάσταση τρισδιάστατου συστήματος ελέγχου οφσάιντ. Μια τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ, χρησιμοποιείται ήδη και στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, τη Serie A.

 

Και η δεύτερη πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν με το goal line technology. Είναι ένα σύστημα το οποίο ειδοποιεί άμεσα τον εκάστοτε διαιτητή για το αν έχει περάσει ή όχι η μπάλα την γραμμή του τέρματος.  Είναι γεγονός πως με τις δυο αυτές προτάσεις του Δικεφάλου του Βορρά θα μειωθούν οι πιθανότητες ανθρώπινου λάθους στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ένα ακομη αίτημα του ΠΑΟΚ στην Λίγκα ήταν η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, τόσο για το θέμα που έχει προκύψει για τη διάδοχη κατάσταση του αρχιδιαιτητή της λίγκας, όσο και για το ζήτημα του υπευθύνου του VAR, Ζοάο Καπέλα, ζητώντας την παραίτησή του, αφού ανέλαβε πόστο επί εποχής του μέχρι πρότινος αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

 

Με τις προτάσεις του ΠΑΟΚ συμφώνησε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αλαφούζος αφού είπε πως η πρόταση είναι σε σωστή οπτική τόνισε ότι πρέπει «με κάθε κόστος να το προσθέσουμε». Να πούμε ακόμη πως η πρόταση του Δικεφάλου βρήκε πρόσφορο έδαφος και εντός του Ολυμπιακού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητά προσφορές, δείχνοντας με τη σειρά του διάθεση να εξεταστεί η συγκεκριμένη προοπτική του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο… Να προσθέσουμε πως η Σούπερ Λίγκα δεσμεύτηκε να διερευνήσει το κόστος και να αναλάβει την διαπραγμάτευση με την Πολιτεία για την ανάληψη του κόστους εγκατάστασης, ως ένα ακόμη εργαλείο εξάλειψης της καχυποψίας γύρω από το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις