Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ήρθε η Ώρα για τον Άρη Πανόπουλο στο Χαϊδάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθε η Ώρα για τον Άρη Πανόπουλο στο Χαϊδάρι

Παράσταση νίκης από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων

«Η πρώτη νίκη της παράταξής μας έγινε στις 30 Αυγούστου, όταν και συμπληρώσαμε τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που προβλέπει ο νόμος. 73 Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν το ψηφοδέλτιο της διοίκησης του σημερινού Δημάρχου, έχει μόλις 60! Η δεύτερη μας νίκη είναι η παρουσία σας όλων εδώ. Την Κυριακή πάμε να την ολοκληρώσουμε». Με τα παραπάνω λόγια έδωσε την σκυτάλη στην παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από την πλατεία Ηρώων, μετά το τέλος της κεντρικής του ομιλίας. Χαιρετώντας τον καθένα προσωπικά, ολοκληρώνοντας τον λόγο του, κατάφερε να κρατήσει ψηλά των παλμό των παρευρισκόμενων του, μιλώντας από καρδιάς για περισσότερο από 45 λεπτά πάνω σε μια χαμηλή σκηνή με τεράστια video wall για να μπορούν να τον βλέπουν και να τον «ακούν» όλοι. Σε μια κατάμεστη πλατεία που τόσο κόσμο δεν έχει ξαναδεχτεί τα τελευταία χρόνια, η ομιλία του Άρη Πανόπουλου -για πρώτη φορά στο Χαϊδάρι- ήταν προσβάσιμη ακόμα και σε άτομα με κώφωση.

«Γιατί οι κωφοί και οι βαρήκοοι, οι συνάνθρωποι μας με αναπηρία, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπούς συμπολίτες μας» σημείωσε στην εισαγωγή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι», ευχαριστώντας την επίσημη διερμηνέα του Εθνικού Θεάτρου Κωφών Ελλάδας Σοφία Ρομπόλη, (γνωστή και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha) που αποδέχτηκε την πρόσκληση του για να αποδώσει την ομιλία του ζωντανά, χωρίς προετοιμασία. «Από καρδιάς να στήσουμε μια πόλη που αγαπάμε. Την πόλη που μεγαλώσαμε, την πόλη που ζουν τα παιδιά μας. Από αυτή την ιστορική πλατεία του Χαϊδαρίου θα δείξουμε πως με την διοίκηση μας δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοί γιατί όλοι θα έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις του Δήμου. Γιατί είναι Ώρα για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του. Είναι Ώρα Χαϊδάρι και αυτό πρέπει να το ακούσουνε μέχρι το Δημαρχείο»

Με αυτές τις φράσεις ο συνδυασμός «Ώρα Χαϊδάρι» έγινε σύνθημα που βροντοφώναξαν πάνω από 1000 άτομα δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτινό, ένα κλίμα μιας μεγάλης αλλαγής για την πόλη. Σημειώνοντας από την αρχή της ομιλίας του ο Άρης Πανόπουλος πως δεν θα κάνει αυτό που αποστρέφονται όλοι, – να πει πολλά και να γίνουν λίγα- αναφέρθηκε στους 3 βασικούς άξονες του προγράμματος του, αλλά και στις άμεσες λύσεις που πρέπει να δοθούν σε προβλήματα που ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια την πόλη. Έλλειψη καθαριότητας, δημοτικού οδοφωτισμού ,οδικού δικτύου, προσβασιμότητας, διαχείρισης πρασίνου και ελεύθερων χώρων, ελλείψεις αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστική υποβάθμιση. Το στοίχημα της καθαριότητας που δεν κατάφεραν να κερδίσουν οι 2 τελευταίες διοικήσεις ο ίδιος δεσμεύτηκε πως τους 3 πρώτους μήνες διοίκησης του θα μπορέσει να παραδώσει μια πεντακάθαρη πόλη, δίνοντας αξία στους εργαζομένους του τόπου του, φανερώνοντας παράλληλα πως γνωρίζει ξεκάθαρα τις ελλείψεις τους όπως και τις δυνατότητες τους.

«Για την σημερινή διοίκηση φταίνε πάντα οι άλλοι. Οι εργαζόμενοι, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση. Εδώ και 2,5 χρόνια έχει βγάλει η Περιφέρεια χρήματα για τον ηλεκτροφωτισμό σε ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο από άποψη ασφάλειας, το μικρό Σχιστό, ενώ μόλις λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές κατάφεραν να ανάψουν τμηματικά μερικές λάμπες» σημείωσε εμφατικά τονίζοντας πώς λίγο πριν τις εκλογές ο σημερινός Δήμαρχος υπέγραψε άρον άρον συμβάσεις έργων για να δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα που αποτυπώθηκε σε ένα πρόγραμμα 25 εκατομμυρίων για έργα όμως που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. «Όλες αυτές οι συμβάσεις θα ελεγχθούν. Όλα θα τα δούμε από μηδενική βάση» είπε σημειώνοντας πως το Χαϊδάρι έχει γίνει αρωγός των υπολοίπων δήμων της Δυτικής Αθήνας στην απορροφητικότητα κονδυλίων.

Δίνοντας το παράδειγμα του γειτονικού Δήμου της Αγίας Βαρβάρας τόνισε πώς η εκεί διοίκηση, παρότι μικρότερος σε έκταση δήμος έχει διεκδικήσει περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ έχοντας απορροφήσει πάνω από το 80% του ποσού σε έργα εν αντιθέσει με τον Δήμο του Χαϊδαρίου που διεκδίκησε πιο κάτω από τα μισά και έχει απορροφητικότητα κάτω από 50%.

 

Ριζικές τομές αναβάθμισής στον αθλητισμό και στον Πολιτισμό!

Έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης, ο Άρης Πανόπουλος ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει τον χώρο του γηπέδου που βρίσκεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί για να χρησιμοποιείται στην άθληση για τα παιδιά της πόλης μας, ενώ δεσμεύτηκε πως η ιστορική ομάδα του Αθλητικού Οργανισμού Χαϊδαρίου θα αποκτήσει το γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» ως ιστορική του έδρα. Ο μαζικός αθλητισμός θα γυρίσει πίσω στις εποχές των τουρνουά για να ζωντανέψει και πάλι, ανακατασκευάζοντας της παλιές δομές άθλησης, δημιουργώντας όμως και καινούριες, δίνοντας και πάλι την δυνατότητα στους νέους να γυρίσουν πίσω στον υγιή αθλητισμό και ανταγωνισμό δημιουργώντας τις δικές τους ομάδες. Στο κομμάτι του πολιτισμού με διοίκηση Πανόπουλου το Χαϊδάρι πρόκειται να αναβιώσει εποχές που λειτουργούσαν τα πολιτιστικά του κέντρα με την φιλαρμονική του Δήμου να κοσμεί και πάλι τις εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ η στόχευση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω των ιστορικών σημείων της πόλης δεν έμεινε πίσω.

«Το ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά, η Μονή Δαφνίου (προστατευόμενο μνημείο από την Unesco) η ιστορική μάχη του Χαϊδαρίου (με κορυφαία μορφή του αγώνα τον Γεώργιο Καραϊσκάκη), το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (μπλοκ 15). Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία για να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά προς τον υπόλοιπο κόσμο. Το Χαϊδάρι μπορεί να γίνει πόλος έλξης, να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα του μέσα από αυτό το πολιτιστικό πακέτο» σημείωσε χαρακτηριστικά έτσι ώστε να αποκτήσει η πόλη του Χαϊδαρίου ένα δυναμικό Brand name για τον τουρισμό από όλο τον κόσμο. «Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη αναψυχής και εστίασης», πρόσθεσε. «Αν εστιάσουμε στον πολιτιστικό μας πλούτο, θα αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις μας όπως και η οικονομία της πόλης. Ανέξοδα από την πρώτη ημέρα!». Η Πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Χαϊδαρίου σύμφωνα με τον κ. Πανόπουλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός διεκδίκησης σταθμών ΜΕΤΡΟ, όπως και οι ναυαρχίδες του συστήματος υγείας που βρίσκονται στην εμβέλεια της περιοχής (Αττικό, Ψ.Ν.Α, Δρομοκαΐτειο) κάτι που για να επιτευχθεί θα πρέπει να δοθεί μεγάλος αγώνας, όπως είπε.

«Ο ερχομός σταθμών ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί ξεπερνάει πλέον τις δυνατότητες ενός Δήμου. Ο Δήμαρχος όμως πρέπει να αγωνίζεται και να διεκδικεί για τα προβλήματα του τόπου του» έχοντας βέβαια ξεκινήσει τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία από την πρώτη μέρα επαναδραστηριοποίησης του στα κοινά. «Όλα τα κέντρα αποφάσεων κατά την θητεία της παρούσας διοίκησης εισέπραξαν 4 χρόνια απουσίας. Αυτό σταματάει στις 8 του Οκτώβρη. Τέλος. Στο Χαϊδάρι από την πρώτη ημέρα διοίκησης μας ακούμε, μιλάμε συναποφασίζουμε! Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής ο Άρης Πανόπουλος σημείωσε πως στα πλάνα του υπάρχει η δημιουργία δομής ενάντια στους αποκλεισμούς ( κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά) στα πρότυπα της δημιουργίας του «Ερείσματος» -δομή Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμεΑ που ο ίδιος εδραίωσε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος της πόλης-, ενώ εντύπωση έκανε το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής πρόληψης στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης (0-5 έτη) αλλά και στα ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Αττικό νοσοκομείο που ήδη εξασφάλισε, δίνοντας ώθηση στις νέες οικογένειες να παραμείνουν στην πόλη του Χαϊδαρίου, αλλά και την ασφάλεια που χρειάζονται τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις