Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ίρις-Ειρήνη Ζαφειροπούλου: «Είναι υποχρέωση μας να είμαστε ενεργοί πολίτες»
ΕΛΛΑΔΑ

Ίρις-Ειρήνη Ζαφειροπούλου: «Είναι υποχρέωση μας να είμαστε ενεργοί πολίτες»

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να αξιοποιήσω τα ερεθίσματα που έχω δεχτεί από την οικογένεια μου, από ανθρώπους-πρότυπα, οι οποίοι διακρίνονταν για το υψηλό αίσθημα ευθύνης συμμετοχής στα κοινά, και να προσθέσω και η ίδια το δικό μου αποτύπωμα στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας»

Ασκούμενη δικηγόρος, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών, με σπουδές στο τμήμα «Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση» του ΕΚΠΑ και ένα μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο να «τρέχει», η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» Ίρις-Ειρήνη Ζαφειροπούλου σίγουρα δεν συνιστά μια συνηθισμένη περίπτωση. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress αναπτύσσει τους λόγους που την οδήγησαν να συμπαραταχθεί με τον Νίκο Χαρδαλιά, μιλά για τον Νότιο Τομέα στον οποίο κατέρχεται, ενώ απευθύνει κάλεσμα στους νέους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να κατέλθετε υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές;

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτωβρίου με σκοπό να αποτελέσω μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής. Διανύοντας τα πρώτα έτη της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως ασκούμενη δικηγόρος, αισθάνομαι την υποχρέωση να αξιοποιήσω τα ερεθίσματα που έχω δεχτεί από την οικογένεια μου, από ανθρώπους-πρότυπα, οι οποίοι διακρίνονταν για το υψηλό αίσθημα ευθύνης συμμετοχής στα κοινά, και να προσθέσω και η ίδια το δικό μου αποτύπωμα στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Υποχρέωση και βούληση μου αν εκλεγώ, να ασκήσω τα καθήκοντά μου και να προσφέρω, αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων της Περιφέρειας».

 

Ποιον ρόλο έπαιξε το πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά στην επιλογή σας;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που στην πρώτη μου αυτή προσπάθεια ενασχόλησης με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση στέκομαι δίπλα στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και πως για ό,τι δεσμεύεται, παλεύει μέχρι τέλους για να το υλοποιήσει. Η ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει Δήμαρχος στον Βύρωνα για τρεις συνεχόμενες θητείες, Περιφερειακός Σύμβουλος της Αττικής, καθώς επίσης και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή του και την εμπειρία του σε νευραλγικές για την χώρα κυβερνητικές θέσεις, του προσδίδουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ώστε να εκλεγεί τώρα Περιφερειάρχης της Αττικής. Είμαι πεπεισμένη πως θα εργαστεί σκληρά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να έχει η Αττική μια σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

 

Κατέρχεστε υποψήφια στον Νότιο Τομέα. Ποια προκρίνετε ως τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής;

«Ο κάθε δήμος στον Νότιο Τομέα των Αθηνών αντιμετωπίζει διαφορετικής μορφής και εντάσεως προβλήματα. Όμως, στην προσπάθεια της περιφέρειας της Αττικής να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, θεωρώ άκρως σημαντικό να γίνει σε συνεργασία με όλους τους δήμους, ένας ενδελεχής έλεγχος για την καταλληλότητα των δομών και την ετοιμότητα των μηχανισμών, προκειμένου με σύγχρονα μέσα να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της κάθε απρόσμενης εξέλιξης.

Από εκεί και πέρα στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, υπάρχουν εν εξελίξει πολύ σημαντικά έργα, τα οποία κρατώντας θετική στάση στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη, πρέπει να ολοκληρωθούν, θέτοντας πάντα ως κεντρικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους νέους ανθρώπους αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές;

«Θέλω να τους παρακαλέσω να μην απέχουν. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε ενεργοί πολίτες. Να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία, στο δημόσιο διάλογο, να διαμορφώνουμε κριτική σκέψη και να παίρνουμε θέση ανεξαρτήτως από το ποια άποψη αντιπροσωπεύει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανοδική τάση ενασχόλησης των νέων με τα κοινά, και στο επίπεδο του “εκλέγειν” αλλά και του “εκλέγεσθαι”. Αυτό επιθυμώ να εκφράσω και η ίδια με την δική μου συμμετοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου και αν με αυτή καταφέρω να οδηγηθούν περισσότεροι νέοι στις κάλπες, θα θεωρήσω αυτή την υποψηφιότητα και αυτόν τον αγώνα επιτυχημένο ακόμα και αν με βάση το τελικό αποτέλεσμα δεν εκλεχθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής».

 

Ισχυρές παρουσίες στην εκδήλωση γνωριμίας

Σε γνωστό μαγαζί των νοτίων προαστίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η μεγάλη συγκέντρωση γνωριμίας με όσους συστρατεύτηκαν στον αγώνα εκλογής ως Περιφερειακής Συμβούλου της κας Ζαφειροπούλου με την παράταξη «Αττική Μπροστά» υπό τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μάλιστα, προλόγισε την κα Ζαφειροπούλου τονίζοντας μεταξύ άλλων το εξαίρετο των σπουδών και του χαρακτήρα της. Δίπλα στην κα Ζαφειροπούλου βρέθηκαν δηλώνοντας τη στήριξή τους στο πρόσωπό της πλήθος κομματικών παραγόντων, υπουργών, πολιτευτών, επιχειρηματιών, αλλά και απλών πολιτών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης, ο κ. Βασίλειος Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καθώς και ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις