Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διεθνής διάκριση για τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής διάκριση για τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας

Η ΗΔΙΚΑ βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν τη βράβευση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. Η ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας. Το βραβείο συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 είχε απονεμηθεί στην ΗΔΙΚΑ το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα για την εφαρμογή MyHealth. Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το έτος 2023 στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε,

«Οι ψηφιακές δράσεις και οι καινοτόμες εφαρμογές αποτελούν κρίσιμη παράμετρο του νέου ΕΣΥ που σχεδιάζουμε. Τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο στάδιο της νοσηλευτικής διαδικασίας. Η μεγάλη διάκριση της ΗΔΙΚΑ για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές στην υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης καρκίνου του μαστού “Φώφη Γεννηματά”, αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση του σύγχρονου πνεύματος με το οποίο πορεύονται τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας τους για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε,

«Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής Φώφη Γεννηματά υλοποιήθηκε υποδειγματικά από την ΗΔΙΚΑ, και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο από έναν φορέα όπως ο WITSA. Συνεχίζουμε την παράδοση στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και προχωρούμε σε παρεμβάσεις και έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και στον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγείας».

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε,

«Το πρόγραμμα αυτό, είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για όλα τα χρόνια νοσήματα, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα δήλωσε,

«Η βράβευσή μας από τον οργανισμό WITSA αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας στην ΗΔΙΚΑ και συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού όλων των στελεχών. Αποτελεί επίσης άλλη μία αναγνώριση της εμπειρίας και της ικανότητας της ΗΔΙΚΑ στην υλοποίηση σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων που χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και ευχρηστία για την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας», πρόσθεσε».

Σχετικά με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχεδιάστηκε από τα Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ και αφορά όλες τις γυναίκες (περίπου 1.300.000) ηλικίας 50-69 ετών που δεν έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία ή δεν έχουν κάνει ψηφιακή μαστογραφία κατά το τελευταίο 12μηνο. Το σύνολο των δικαιούχων γυναικών που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη λάβει με SMS ή email παραπεμπτικό για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας. νΌσες δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μετέχουν 315 διαγνωστικά εργαστήρια και 170 γιατροί. Επιπλέον, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr μέσω του οποίου οι γυναίκες-δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, καθώς και να αναζητήσουν τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές και δημόσιες δομές του προγράμματος και τους ιατρούς ανά περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις