Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στίγκας – Βελόπουλος: Μαλλιά – κουβάρια στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στίγκας – Βελόπουλος: Μαλλιά – κουβάρια στη Βουλή

Στίγκας - Βελόπουλος: «Με μαφιόζους δεν μιλάμε"

Στα άκρα φτάνει η αντιπαράθεση στα δεξιά του πολιτικού συστήματος, με τους Σπαρτιάτες και την Ελληνική Λύση να διασταυρώνουν ανοιχτά πλέον τα πυρά τους καταγγέλλοντας πρακτικές και μεθοδεύσεις. Ο Βασίλης Στίγκας σήκωσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής το γάντι που του είχε πετάξει μία μέρα νωρίτερα ο Κυριάκος Βελόπουλος από το ίδιο βήμα και απάντησε χωρίς να είναι φειδωλός στους χαρακτηρισμούς για τον πολιτικό του αντίπαλο. νΟ πρόεδρος των Σπαρτιατών επικαλέστηκε τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου και επελέγησαν τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ και χαρακτήρισε την Ελληνική Λύση «δεκανίκι» της κυβέρνησης επειδή ψήφισε θετικά και σχηματίστηκε η πλειοψηφία των 3/5. «Εσείς έχετε πάνω σας όλο τον Ποινικό Κώδικα. Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή.

Γιατί εντέχνως προσπαθείτε να κρύψετε πράγματα αλλά δεν κρύβονται, πλέον είστε κατάπτυστοι. Το παίζετε εδώ ηγέτες…», είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Ο κ. Μυλωνάκης έκανε σοβαρές καταγγελίες, μην το κοροϊδεύετε, φαίνεται το επίπεδό σας. Πολύ σοβαρός άνθρωπος, ήταν βουλευτής εδώ και είπε ότι ο αρχηγός σας τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι. 5.000 ευρώ τον μήνα. 240.000 ευρώ στην τετραετία. Πού είναι η Δικαιοσύνη που κινήθηκε; Μόνο εμάς τους Σπαρτιάτες θέλανε να κυνηγήσουνε; Γιατί δεν ψάξανε Βελόπουλο, που έχει και άλλα πράγματα, κουβαλάει ολόκληρο φάκελο. Εμάς θέλουν να κυνηγήσουν, τι κάναμε;».

Βελόπουλος: Με μαφιόζους δεν μιλάμε

Μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος από το ίδιο βήμα είχε αναφερθεί στους Σπαρτιάτες χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας: «Στα ορεινά αναφέρομαι. Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή, η κυρία Κουτζαμάνη. Γι’ αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στίγκας συνέχισε τις επιθέσεις στην Ελληνική Λύση αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Βελόπουλου, λέγοντας πως «καταλαβαίνετε το ποιόν του ανθρώπου. Αν φροντίζει για τον ελληνικό λαό ή τη τσέπη του». Επίσης, αναφερόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή που του επιτίθεται, σημείωσε: «Κάθε βράδυ βάζει τα φτυάρια, τους νεκροθάφτες στα κανάλια του να βρίζουν τους Σπαρτιάτες και εμένα προσωπικά».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Στίγκας είπε απευθυνόμενος στον Κ. Χήτα: «Γελάτε, αλλά αν είχα αρχηγό που τα έπαιρνε μαύρα, θα έκλαιγα και ντρεπόμουν εσείς καμαρώνετε. Ξέρουμε ποιοι είναι οι μαφιόζοι».

Ελληνική Λύση: Εμείς για τους συνεργάτες των ναζί αδιαφορούμε

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, έκανε λόγο για αχυράνθρωπους και τόνισε πως δεν μιλά με συνεργάτες των ναζί. «Ασχολούμαστε με σοβαρούς πολιτικούς όχι με αχυρανθρώπους. Ασχολούμαστε με την κυβέρνηση, εκεί κάνουμε κριτική και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχει ο Έλληνας μια καλύτερη μέρα. Μπορεί κάποιοι να κοιμούνται και να βλέπουν τον πρόεδρο στον ύπνο τους. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε με εσάς. Είστε ανάξιοι πολιτικού λόγου. Εμείς με συνεργάτες ή ανθρώπους που συνεργάζονται με ναζί αδιαφορούμε και νιώθουμε και απέχθεια» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις