Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νύχια, μόδα 2023: Το μήκος που έχει φέτος την τιμητική του
PLUS

Νύχια, μόδα 2023: Το μήκος που έχει φέτος την τιμητική του

Νύχια, μόδα 2023: Τα κοντά νύχια είναι η απόλυτη φθινοπωρινή τάση στο μανικιούρ

Το φθινόπωρο του 2023 θα είναι η εποχή των κοντών νυχιών -και η αλλαγή αυτή έχει να κάνει τόσο με τη λειτουργικότητα όσο και με τη μόδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί του χώρου στη Vogue India. «Ξέρω ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τα πάντα με μακριά νύχια, και μετά υπάρχουν άνθρωποι, όπως εγώ, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν», λέει η nail artist Betina Goldstei στη Vogue India. «Δουλεύω συνεχώς με τα χέρια μου, μαγειρεύω, ασχολούμαι με τον κήπο και ζωγραφίζω, οπότε νιώθω πιο άνετα να λειτουργώ στην καθημερινότητά μου με πιο κοντά νύχια». Κάτι με το οποίο συμφωνεί και η η καλλιτέχνης νυχιών Queenie Nguyen. «Προσωπικά προτιμώ τα πιο κοντά νύχια στον εαυτό μου, καθώς δουλεύω πολύ με τα χέρια μου και είναι πιο εύκολο να τα δουλέψω και να τα φροντίζω», λέει.

selective focus photo of a woman holding a white coffee mug

«Τα κοντά νύχια εκπέμπουν μια υψηλής ποιότητας, διαχρονική αίσθηση”

Από την πλευρά της, η Zola Ganzorigt -η καλλιτέχνης που είναι υπεύθυνη για πολλές από τις viral στιγμές μανικιούρ της Hailey Bieber– προτιμά τα μεσαία προς μακριά νύχια, αλλά σημειώνει ότι οι πελάτισσες ζητούν όλο και περισσότερο ένα πιο κοντό μανικιούρ. «Οι γυναίκες τείνουν προς μια φυσική εμφάνιση ομορφιάς και τα κοντά νύχια είναι σίγουρα πιο αβίαστα», λέει. «Είναι, επίσης, χαμηλής συντήρησης σε σύγκριση με τα μακριά νύχια -δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσετε κάποιο νύχι και δεν χρειάζεστε επιπλέον προστασία ή προϊόντα». Μια περιήγηση στο TikTok βρίσκει πολλές δημιουργούς περιεχομένου να αγκαλιάζουν την «εποχή των φυσικών τους νυχιών», κι αυτό γιατί τα κοντά νύχια βοηθούν στην εκτέλεση απλών εργασιών, όπως το ξεκούμπωμα ενός τζιν, την εφαρμογή ενός μακιγιάζ και το άνοιγμα κυριολεκτικά των πάντων.

Αλλά η επιλογή αυτή συνοδεύεται και από μια αισθητική έκκληση, παρέχοντας μια τέλεια πλατφόρμα για μινιμαλιστικά στυλ. «Η κοντή εκδοχή των νυχιών αγκαλιάζει πραγματικά την “ήσυχη ατμόσφαιρα πολυτέλειας”», λέει η Nguyen. «Τα κοντά νύχια εκπέμπουν μια υψηλής ποιότητας, διαχρονική αίσθηση που βάζει την καλύτερη πινελιά σε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση».

Μπορείτε να παραμείνετε δημιουργικές και με τα κοντά νύχια

Οι περισσότερες τάσεις του μανικιούρ προσαρμόζονται εύκολα σε ένα μικρό μήκος, άλλωστε. Αν έχετε κοντά νύχια, για παράδειγμα, και θέλετε να κάνετε ένα ροκ, γαλλικό μανικιούρ «σας προτείνω να κρατήσετε τη γραμμή της γαλλικής άκρης εξαιρετικά λεπτή», λέει η Goldstein. «Αυτό θα κάνει το την επιφάνεια των νυχιών σας να φαίνεται μακρύτερη».

Το σχήμα είναι, επίσης, απαραίτητο και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη φυσική σας ανάπτυξη. «Κοιτάζω πάντα το σχήμα των δαχτύλων και την επιφάνεια των νυχιών και στη συνέχεια καθορίζω το σχήμα που θα ήταν πιο κολακευτικό», λέει η Goldstein. Αν σκεφτόσασταν, λοιπόν, να αποχωριστείτε τα τζελ ή ακρυλικά νύχια σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. «Ακριβώς όπως και η μόδα, τα νύχια κυμαίνονται από περίπλοκα σε απλά», λέει η nail artist Natalie Minerva. «Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά θέλουν ένα διάλειμμα από όλο το μήκος! Είναι ωραία αίσθηση να μπορείς να έχεις πλήρη χρήση των χεριών και των νυχιών σου».

person wearing silver-colored ring with black gemstone
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις