Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς, “επιστρατεύει” προσωπικότητες
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς, “επιστρατεύει” προσωπικότητες

Σε μια τολμηρή και πρωτοποριακή κίνηση που φιλοδοξεί να αναδιαμορφώσει την πορεία του μέλλοντος της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς συστήνει μια επίλεκτη ομάδα δέκα διακεκριμένων προσωπικοτήτων και επιστημόνων της Κηφισιάς, οι οποίοι με βάση την εξειδίκευση τους, θα λειτουργήσουν ως άτυπο συμβουλευτικό όργανο στη νέα διοίκηση του δήμου.

Η επίλεκτη αυτή ομάδα θα εισφέρει εθελοντικά στον Βασίλη Ξυπολυτά και το δημοτικό συμβούλιο σκέψεις, προτάσεις και συμβουλές, με πολύτιμη τεχνογνωσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου. Αυτή η δυναμική ομάδα θα αποτελείται από πολίτες που είτε κατάγονται είτε κατοικούν είτε γνωρίζουν πολύ καλά το τι συμβαίνει στο δήμο, έτσι ώστε μέσω της εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους, να προσφέρουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιοχής. Η ομάδα αυτή δε θα αντικαταστήσει φυσικά τη διοίκηση ή το δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα λειτουργεί ως άτυπο “think tank” μεταφέροντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, στις περιπτώσεις που αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Όπως αναφέρει ο κ. Ξυπολυτάς, «η ευκαιρία που μου δίνεται να συνεργαστώ με αυτούς τους διακεκριμένους επαγγελματίες είναι από μόνη της μια σημαντική ευκαιρία. Η σοφία τους και η αφοσίωσή τους στη βελτίωση του Δήμου μας αποτελούν παράδειγμα της ουσίας της πολιτικής ευθύνης και της συνεργασίας, για να οδηγήσουμε την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη προς ένα καλύτερο μέλλον».

Τα πρώτα δέκα μέλη της ομάδας θα είναι (σε αλφαβητική σειρά):

Νίκος Αυλώνας: Επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθηγητής (adjunct professor) στο University of Illinois στο Σικάγο. Διακεκριμένος ειδικός στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πράσινη Οικονομία  με διεθνή εμπειρία σε Ευρώπη και Αμερική (Τομέας Περιβάλλοντος).

Θάνος Βερέμης: Διακεκριμένος ιστορικός και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Πρίνστον και Οξφόρδη, και καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Τομέας Παιδείας).

Γιώργος Γιαννόπουλος: Καταξιωμένος πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος, με πλούσια εμπειρία και ακαδημαϊκές διακρίσεις. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Imperial College), ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (Τομέας Συγκοινωνιών και Πολεοδομίας).

Γιώργος Δουκίδης: Καταξιωμένος καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν, που συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Ο κ. Δουκίδης είναι καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Καθηγητης στο London School of Economics (Τομέας Επιχειρηματικότητας).

Όλγα Κουβουτσάκη: Ιδιοκτήτρια της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη στην Κηφισιά (Τομέας Πολιτισμού).

Δημήτρης Παρασκευάς: Δικηγόρος στο Λονδίνο και το Μονακό, μέλος της διεθνούς επιτροπής τραπεζικού δικαίου του ΙΒΑ, τέως πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του LSE, συλλέκτης και υποστηρικτής του Δήμου, ειδικός σε διεθνή θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου (Τομέας Πολιτισμού).

Λέανδρος Ρακιντζής: Πρώην Αεροπαγίτης ε.τ, πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αναγνωρισμένος για τη δέσμευσή του στη διαφάνεια και την ακεραιότητα (Τομέας Διαφάνειας και λογοδοσίας).

Αθανάσιος Σκουτέλης: Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, τ. Διευθυντής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, μέλος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών (Τομέας Υγείας).

Πέτρος Τσιλιγκίρης: Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος και πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (Τομέας Δήμου Κηφισιάς)

Άγγελος Τσιχριτζής: Δικηγόρος,  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά (ΙΕΤΤ) (Τομέας Πολιτισμού).

Στην προσπάθεια του Βασίλη Ξυπολυτά να αναμορφώσει τον Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, η 10μελής αυτή ομάδα συμβούλων αναμένεται να διευρυνθεί και με νέα επίλεκτα μέλη που, με βάση την εξειδίκευση τους, θα επιθυμούν να βοηθήσουν το νέο ξεκίνημα του Δήμου, προτείνοντας εξειδικευμένες και ρεαλιστικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις