Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λούτσα μακελειό: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων
ΕΛΛΑΔΑ

Λούτσα μακελειό: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων

Λούτσα μακελειό: Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει δύο συλλήψεις

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα με τη δολοφονία των έξι Τούρκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει δύο συλλήψεις για την υπόθεση, η μια εκ των οποίων αφορά τον Τούρκο που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι ο ένας του αεροδρομίου και ο δεύτερος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Αττική. Εχουν συλληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντάλματα για άλλα αδικήματα, ωστόσο αναμένεται την επόμενη ώρα να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα για το φονικό της Λούτσας. Τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο, εκτιμούν από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν ένας από εκείνους που πυροβόλησαν και εκτέλεσαν τους έξι Τούρκους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.

Το χρονικό του μακελειού στη Λούτσα

Τούρκοι υπήκοοι ήταν οι έξι άνδρες που δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/09) στην Αρτέμιδα, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πέντε από τους δολοφονηθέντες έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η ταυτοποίησή τους έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Η σύλληψη ενός Τούρκου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε συλληφθεί ώρες μετά το μακελειό, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο συλληφθείς του Ελ.Βενιζέλος, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μία ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00, και στις 20:30 συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις