Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάδι κλοπή στη Χαλκιδική: Άρπαξαν 37 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό στον Πολύγυρο
ΕΛΛΑΔΑ

Λάδι κλοπή στη Χαλκιδική: Άρπαξαν 37 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό στον Πολύγυρο

Λάδι κλοπή στη Χαλκιδική: Τα περίπου 200 μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδεια τα βαρέλια - Κλοπή λαδιού και στη Μεσσηνία

Στόχος αγνώστων έγινε ένα ελαιοτριβείο στην περιοχή της Ανάληψης στη Μεσσήνη. Οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του, σπάζοντας πόρτες και έκλεψαν περίπου 100 κιλά λάδι από δύο πλαστικά βαρέλια, αγροτικά εργαλεία και άλλα είδη αξίας. Η κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, στο δρόμο Μεσσήνης – Ριζόμυλου και τόσο στο ελαιοτριβείο, όσο και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπήρχαν προκλήθηκαν αρκετές φθορές. Μάλιστα, κατά την διαφυγή τους έσπασε ένα από τα δοχεία με το λάδι και χύθηκε στο χώμα.

Κλοπή «μαμούθ» και στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα, άγνωστοι κατάφεραν να αρπάξουν 37 τόνους λαδιού από συνεταιρισμό Ελαιουργίας στη Χαλκιδική. Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου,  πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.

Ζημιά χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο xalkidikipolitiki.com τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς, η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ. Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου 200 παραγωγοί της περιοχής. Τα μέλη του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση καταγγέλλοντας το περιστατικό, ενώ αργά το μεσημέρι της Τρίτης, άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο του κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία για το περιστατικό, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Κάλεσαν, μάλιστα, την ΕΛΑΣ να εξετάσει τις κάμερες της περιοχής ώστε να εντοπιστούν.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς την υπόθεση και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η φερόμενη κλοπή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού, που καταγγέλλουν οι παραγωγοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις