Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαργαρίτα Παπανδρέου,100 ετών: «Ενας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαργαρίτα Παπανδρέου,100 ετών: «Ενας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς»

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έγινε 100 ετών -«Ενας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς», η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Μία από τις πιο εμβληματικές γυναικείες παρουσίες στη μεταπολεμική και κυρίως μεταπολιτευτική Ελλάδα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου-Τσαντ έκλεισε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 100 χρόνια ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής, οικογένεια και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο σπίτι στο Φάληρο, όπου κατοικεί με τον πρωτότοκο γιο της, Γιώργο Παπανδρέου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα εκατοστά της γενέθλια. To Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε για τη μητέρα του κάνοντας repost μια ανάρτηση της Αννας Καραμάνου με όλη την πορεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση.

Η φίλη και συντρόφισσα Άννα Καραμάνου αποτυπώνει με ένα μεστό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, την πορεία της Μαργαρίτας και τη συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα, όπως τις βίωσε η ίδια. Μνημονεύει και τις μεγάλες τομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο “παιδί” της, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), καθώς και σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, την WinPeace που έφερε κοντά γυναίκες από την Ελλάδα και την Τουρκία, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα συνεργασίας για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Μητέρα, χρόνια πολλά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις