Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΟΑΚΑ συντήρηση: 57 εκατ. ευρώ “ριχνει” η κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΑΚΑ συντήρηση: 57 εκατ. ευρώ “ριχνει” η κυβέρνηση

Η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτακη με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Στους πληγέντες από τις πλημμύρες, στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, τις νέες φοιτητικές εστίες, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις νέες ταυτότητες, αλλά και το θέμα των ημερών, το κλείσιμο του ΟΑΚΑ που προκάλεσε θόρυβο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του.

“Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις