Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονόμου στον Αυτιά: Αλαζονικός ο Κασσελάκης – Επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στον Αυτιά: Αλαζονικός ο Κασσελάκης – Επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό

Στο 60% -61% η πληρότητα των ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Διπλασιάζονται τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες Νομών

«Την πρώτη εβδομάδα είχαμε 13.500 προσελεύσεις μέσω της πλατφόρμας αλλά και με έκτακτα ραντεβού που εξυπηρετούν τα αστυνομικά τμήματα. Σε 367 σημεία με 460 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα. Ξεκινήσαμε να έχουμε 50.000 ραντεβού την εβδομάδα . Αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα στα ραντεβού 60% – 61%», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Ανοίγουμε την πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι τις 31/12, επιπλέον 50.000 διαθέσιμα ραντεβού. Σταθμίζοντας που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα διπλασιάσουμε για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες των Νομών. Επίσης, 60 κινητά συνεργεία θα βγάλουν ταυτότητες σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προχωράμε ομαλά, με τον μεγάλο στόχο σε 2,5 -3 χρόνια από τώρα να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των ταυτοτήτων του ελληνικού πληθυσμού. Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες απλή, χωρίς ταλαιπωρία και θα προμηθεύονται ένα ασφαλές δελτίο ταυτότητας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Οικονόμου δήλωσε,

«Στην προσπάθειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ να ισοσταθμίσουν το έλλειμμα πολιτικής με περίσσεια θεάματος, ξεπερνούν κάθε όριο. Γίνονται ολοένα και πιο προσβλητικοί, αλαζονικοί. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος που κάνει την είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό, αντί να φροντίσει να μάθει καλύτερα βασικά πολιτικά και θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας, να εμφανίζεται με αυτή την αλλαζονεία, με αυτόν τον προσβλητικό τόνο για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αντί να προσπαθήσει να γεμίσει με ουσία, να επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό».

«Είναι επιζήμιο για τη Δημοκρατία να μην υπάρχει μία αντιπολίτευση που να στέκεται με σοβαρότητα και με ευθύνη όπως απαιτεί ο ρόλος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε. Θα διπλασιαστούν τα ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας τις επόμενες ημέρες και για τον Οκτώβριο και για τον Νοέμβριο και θα ανοίξουν ημερομηνίες και για τον Δεκέμβριο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη πιο γρήγορα ανέφερε από πλευράς της στον ΣΚΑΪ 100,3 η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί πάνω από 60 χιλιάδες ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας, ενώ απαιτούνται 3 έως 7 ημέρες ώστε να δοθούν οι ταυτότητες στους πολίτες.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις