Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννης Μώραλης: «Οι δημότες να είναι σίγουροι πως η τρίτη θητεία θα είναι καλύτερη από τη δεύτερη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μώραλης: «Οι δημότες να είναι σίγουροι πως η τρίτη θητεία θα είναι καλύτερη από τη δεύτερη»

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις δημοτικές εκλογές. Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε αρχικά στη φιλανθρωπική συναυλία που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη και αναζητούν ένα στήριγμα, ενώ βοήθεια θα προσφερθεί και στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας. «Ήταν μία κοινή πρωτοβουλία με την Ιερά Μητρόπολη, με τη γνωστή τραγουδίστρια, Πέγκυ Ζήνα, για φιλανθρωπικό σκοπό. Είχαμε και μία πολύ σημαντική βράβευση, του Γιώργου Πρίντεζη. Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά. Έχουμε μία συμμαχία με τη Μητρόπολη και αυτό φαίνεται στην πόλη μας».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές. «Στον Πειραιά είμαστε η μακροβιότερη θητεία πάμε για τρίτη θητεία. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει. Οι δημότες να είναι σίγουροι πως η τρίτη θητεία θα είναι καλύτερη από τη δεύτερη. Ο πύργος του Πειραιά είναι από τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής και μου κάνει εντύπωσή που πολλές πλευρές της αντιπολίτευσης έχουν μέχρι και σε αυτό αντίθεση. Το Μικρολίμανο σίγουρα είναι ένα εμβληματικό έργο, ο Άγιος Διονύσιος, αλλά και η μείωση των τελών κατά 25%, που δεν είχε συμβεί για χρόνια, και σημαντικές παρεμβάσεις που κάναμε στις γειτονιές».

5 τομείς

«Υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην πόλη. Το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, η αύξηση του πρασίνου. Το μετρό βοήθησε αλλά έχουμε ακόμα προβλήματα. Υπάρχει μία λύση κατά την γνώμη μου για το κυκλοφοριακό, και πιέζουμε την κυβέρνηση, και είναι οι υπόγειες γραμμές του ΗΣΑΠ από το Φάληρο έως το λιμάνι του Πειραιά για να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες. Υπάρχουν τα θέματα των εναέριων και θαλασσίων ρύπων αλλά και η καθημερινότητα που αφορά τα οδοστρώματα. Στο θέμα της καθαριότητας είμαστε πολύ καλά και πιστεύω πως είμαστε από τις πιο καθαρές πόλεις».

Ο κ. Μώραλης μίλησε και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον ΟΚΑΝΑ , λέγοντας πως άνοιξε μία δομή χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση. «Ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ έκανε μια προκήρυξη στην οποία έθετε τρεις προϋποθέσεις: να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε ”πιάτσα” εξαρτημένων ατόμων και δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση. Το καταγγέλλω από τον Φεβρουάριο, δεν έχουν κάνει τίποτα. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και ζήτησαν αναστολή ενώ είναι οι χρηματοδότες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις