Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Πάνος Ζαλαχώρης: «Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων στους μη δυνάμενους κατοίκους του Σαρωνικού»
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Ζαλαχώρης: «Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων στους μη δυνάμενους κατοίκους του Σαρωνικού»

«Η πρόταση του κ. Ζαλαχώρη για κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων στους μη δυνάμενους δημότες εισακούσθηκε και υιοθετήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεσμεύθηκε να την κάνει νόμο του κράτους»

Μια θετικότατη εξέλιξη, που καταδεικνύει το ειδικό βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε η πρόταση του κ. Πάνου Ζαλαχώρη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Σαρωνικός Ξεκινάμε» του Δημήτρη Παπαχρήστου, αναφορικά με την κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων στους μη δυνάμενους κατοίκους του Σαρωνικού. Ειδικότερα, η πρωτοποριακή πρόταση του κ. Ζαλαχώρη, που υιοθετήθηκε αμέσως από τον επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Παπαχρήστου, συνιστά άμεση προτεραιότητα του «Σαρωνικός Ξεκινάμε». Η συνέντευξη δε που παραχώρησε ο κ. Ζαλαχώρης στον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Αυτιά στάθηκε η αφορμή να πληροφορηθεί την πρόταση ο υπουργός Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την υιοθέτησε και δεσμεύθηκε να την κάνει νόμο του κράτους. Ο ίδιος ο κ. Ζαλαχώρης, πληροφορούμενος την είδηση, δήλωσε ότι μόνο για αυτή την εξέλιξη αξίζει η όλη προσπάθεια που καταβάλλει για τα κοινά.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυτιάς γράφει αναφορικά με τη συνάντησή του με τον κ. Ζαλαχώρη: «Όταν συναντάς τον Πάνο Ζαλοχώρη βλέπεις έναν ήρεμο άνθρωπο που μετράει τις λέξεις και σκέφτεται πριν σου απαντήσει…. “Θέλω να προσφέρω στον Σαρωνικό. Να συνεισφέρω στο μέτρο των δυνάμεών μου. Θέλουμε ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Καθώς μου μιλάει διακρίνω την αποφασιστικότητα των όσων λέει: “Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω ο Δήμος μας να καταστεί πρότυπο”.

Έχει σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή της Αθήνας και είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Μιλάει ήρεμα, αλλά ο τόνος ανεβαίνει. “Κατοικώ στον Δήμο Σαρωνικού επί 15 έτη”, μου λέει και συμπληρώνει: “Είμαι έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών. Αγαπώ τον Δήμο μας και τους κατοίκους της περιοχής μας. Θέλω όλα τα παιδιά να παίζουν σε νέες παιδικές χαρές και να μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονα σχολεία”.

Τον κοιτάζω στα μάτια και βλέπω να τον διακρίνει μια εκπληκτική αποφασιστικότητα… “Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου για όλους και για όλα. Μέλημά μου η κοινωνική ευαισθησία, η προσφορά και η δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου…». Αρχίζει να μου απαριθμεί τα θέλω της παράταξής του. Πάνω από 10 τον αριθμό:

 

  • Η δημιουργία δημοτικών ιατρείων και η αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον σε συνεργασία με τα τοπικά φαρμακεία.
  • Η αποστολή και παράδοση σύνταξης σε μη δυνάμενους δημότες, αν το επιθυμούν.
  • Η δημιουργία εσωτερικής συγκοινωνίας όλων των διαμερισμάτων του δήμου.
  • Η δημιουργία Λιμενικού Ταμείου, καθώς και ο εξωραϊσμός και η αναβάθμιση του λιμένος Παλαιάς Φώκαιας.
  • Ο εξωραϊσμός και η αναβάθμιση των παραλιών και πλαζ του δήμου με ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες.
  • Η δημιουργία παιδότοπων εφάμιλλων του δήμου Γλυφάδας.
  • Η ψηφιακή παρακολούθηση των κάδων απορριμμάτων ώστε να αδειάζουν άμεσα.
  • Η ψηφιακή γραμμή του δημότη ώστε να επιλύονται τα προβλήματά του άμεσα.
  • Η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας και η προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων που θα σταθμεύουν σε κάθε διαμέρισμα του δήμου.
  • Η άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

“Η πόλη μας είναι συνδεδεμένη με τη θάλασσα και το πράσινο που είναι κυρίαρχα στοιχεία και αυτά ακριβώς τα στοιχεία θέλει να αναδείξει η παράταξή μας. Επίσης, είμαστε μακριά από νοσοκομεία και για αυτό ακριβώς έχουμε σχεδιάσει τη δημιουργία δημοτικών ιατρείων. Σε κάθε περίπτωση υποσχόμαστε να δημιουργήσουμε αυτή την πόλη που και εσείς είμαι σίγουρος ότι ονειρεύεστε. Θέλουμε, δηλαδή, να φτιάξουμε την πόλη που αξίζει στους κατοίκους του Σαρωνικού και ξέρουμε πώς να τη φτιάξουμε. Έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα και τη μεθοδολογία άντλησης κονδυλίων. Θα είμαι μαζί σας, θα είμαι για όλους και μετά τις εκλογές χωρίς παραταξιακούς αποκλεισμούς”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, όλη η φιλοσοφία του: “Πιστεύουμε στις αρχές τις κοινωνίας και τις υπηρετούμε πιστά. Θέλω τον Δήμο μας σύγχρονο και δημιουργικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό, κοινωνικό και προσιτό σε όλους τους Δημότες. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου για όλους και για όλα!”. Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι αξίζει την ψήφο των κατοίκων του Σαρωνικού αυτός ο άνθρωπος»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις