Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οικογενειακή υπόθεση η μεταφορά 585 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακή υπόθεση η μεταφορά 585 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Από Λατινική Αμερική - Επεισοδιακή η σύλληψη τους

Μια οικογένεια Αλβανών υπηκόων-ανδρόγυνο και τα δύο ανίψια τους- μαζί με ένα ακόμη συμπατριώτη τους, που έχει λάβει ελληνική ταυτότητα, βρίσκονται πίσω από την ποσότητα-μαμούθ των 580 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη!

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης, που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί στην ελληνική επικράτεια και, πάντως, τη μεγαλύτερη στη συμπρωτεύουσα, η οποία κατασχέθηκε, λίγο πριν διοχετευτεί εντός της χώρας, αλλά και «ταξιδέψει» σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες βρίσκονταν εν αναμονή οι «ντίλερς». Και αυτό συνέβη, ενώ οι εμπλεκόμενοι βρίσκονταν στο στάδιο της μεταφοράς της με νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Όταν, μάλιστα, οι αστυνομικοί επενέβησαν με τα όπλα στα χέρια να τους σταματήσουν, ο οδηγός του ενός εκ των δύο οχημάτων, πάτησε γκάζι και έπεσε πάνω σε αστυνομικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια πάνω σε μαντρότοιχο! Οι αστυνομικοί, που ερεύνησαν την υπόθεση, πάγωσαν, όταν είδαν, πέραν της τρομακτικής ποσότητας της κόκας προέλευσης Λατινικής Αμερικής, σχεδιαγράμματα με ναζιστικά σύμβολα(!), που αποτελούσαν όπως συνηθίζουν τα καρτέλ της «ταυτότητα» και την «ποιότητα» των ναρκωτικών! Θυμίζουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούν για τον ίδιο λόγο και λογότυπα που παραπέμπουν σε διασημότητες του ποδοσφαίρου και  άλλων αθλημάτων, όπως έχουν κάνει με τον…Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η D.E.A στην έρευνα

Στην επιχείρηση, για την εξάρθρωση του κυκλώματος,  συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της  Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A, που εδρεύει στην αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις αλλοδαποί κι ένας ημεδαπός, περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα εντοπίσθηκε σε δύο οχήματα και σε οικία όπου διέμεναν τρία εκ των μελών του κυκλώματος.

Εγκέφαλος ο 50χρονος Αλβανός

Όπως δήλωσαν σε επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης αξιωματικοί της Θεσσαλονίκης, «απετράπη η διοχέτευση περισσοτέρων των 580 κιλών κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων με τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών κι ενός 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση. Επισημαίνουν ότι ο 50χρονος Αλβανός, αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, με ρόλο την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις απίστευτες, πράγματι, συνθήκες, κάτω από τις οποίες έστησαν μπλόκο στην μεταφορά της ποσότητας. Έχοντας τις πληροφορίες τους από τη D.E.A, εντόπισαν οι αστυνομικοί, διαδοχικά, στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών δύο εκ των δραστών, να κινούνται με ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα. «Το ένα εξ’ αυτών ακινητοποιήθηκε», ανέφεραν ακόμη  «προκειμένου να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσε σε περίφραξη κτιρίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός».

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε οικία όπου διέμεναν τρείς εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα.

7.440 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επτά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις

Ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.

Κατασχέθηκε επίσης, επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Η έρευνα δεν τελειώνει με την παραπομπή του ανδρόγυνου των ανιψιών και του πέμπτου συλληφθέντα στις Δικαστικές  Αρχές. Με την πενταμελή ομάδα, γνωρίζει η Αστυνομία, συνεργαζόταν ένας μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων, οι οποίοι έχουν σχέση τόσο με τις συνεννοήσεις και τις μεταφορές της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, όσο όμως και με άλλους διακινητές, οι οποίοι θα αναλάμβαναν τις μεταφορές, εντός και εκτός Ελλάδος.

Για να φθάσουν σε μια άκρη, έχουν βασικό «όπλο» στα χέρια τους, που δεν είναι άλλο από τα επτά κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ιδίως αυτά, που ανήκουν στον 50χρονο εγκέφαλο. Από την εξέταση θα αποκαλυφθούν και τα αφανή τώρα πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις