Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα Υόρκη πλημμύρα: Εικόνες χάους, βροχή ενός μήνα έπεσε σε 3 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη πλημμύρα: Εικόνες χάους, βροχή ενός μήνα έπεσε σε 3 ώρες

«Πνίγεται» η Νέα Υόρκη, βροχή ενός μήνα έπεσε σε 3 ώρες -Πλημμύρισαν δρόμοι, μαγαζιά, μετρό

Δρόμοι, μαγαζιά, σπίτια και μετρό πλημμύρισαν στη Νέα Υόρκη, μετά το σαρωτικό βαρομετρικό που έπληξε την περιοχή, καθώς βροχή ενός μήνα έπεσε σε μόλις τρεις ώρες. Όπως θα δείτε σε βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media, δρόμοι της Νέας Υόρκης και ειδικότερα στην περιοχή του Μπρούκλιν έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία.Έντονα ήταν τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Νέα Υόρκης , ενώ αναμένεται να συνεχιστούν έως και το βράδυ της Παρασκευής, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν ειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Σύμφωνα με το CNN, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή, καθώς η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε δρόμους, υπόγεια και το μετρό. Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για «σημαντική» απειλή ζημιών από πλημμύρες σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 25.000.000 ανθρώπους σε όλη τη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ την Παρασκευή και η περιοχή της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει «μέτριο» κίνδυνο, επιπέδου 3, για ξαφνικές πλημμύρες, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Προτρέπουμε τους Νεοϋορκέζους να προετοιμαστούν για έντονη βροχόπτωση και πιθανές πλημμύρες όλη την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου», δήλωσε ο επίτροπος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης, Ζακ Ίσκολ. «Όλοι οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να είναι προσεκτικοί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις