Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέες ταυτότητες 2023 ραντεβου: Ανοίγουν διαθεσιμότητες και για τον Δεκέμβριο λόγω αυξημένης ζήτησης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες 2023 ραντεβου: Ανοίγουν διαθεσιμότητες και για τον Δεκέμβριο λόγω αυξημένης ζήτησης

Νέες ταυτότητες 2023 ραντεβου: Λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών στα 367 σημεία ανά την επικράτεια

Την Δευτέρα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα για λειτουργία της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών για την έκδοση ή αντικατάσταση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και έκτοτε πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να βγάλουν τη νέα ταυτότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Αναφορικά με τα υπάρχοντα στοιχεία, μέχρι σήμερα είχαν… ανοίξει 98.241 ραντεβού διαθέσιμα έως τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει περίπου 60.000 (61%) ραντεβού, ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού. Έχει ήδη παρατηρηθεί από τις Αρχές ότι σε αστικές περιοχές  όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, καθώς και στα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε πρωτεύουσες Νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Έτσι, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή θα ανοίξουν ακόμα 49.335 ραντεβού.

Επιπλέον έκτακτα ραντεβού για ειδικούς λόγους

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων. Τις αμέσως επόμενες μέρες, η ΕΛ.ΑΣ θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την Επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις