Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίκη: Ομόφωνα ένοχος στο Εφετείο
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίκη: Ομόφωνα ένοχος στο Εφετείο

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίκη: Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του έχει επιβάλει ισόβια κάθειρξη συν 11 έτη και έξι μήνες

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Χθες ο εισαγγελέας της έδρας Ι.Κούτρας είχε προτείνει την ενοχή του 35χρονου πιλότου καταλογίζοντάς του άμεσο δόλο στην ανθρωποκτονία της συζύγου του. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου να κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς και απέρριψε το αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η διορισμένη συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Ήταν άριστος μαθητής, ήταν φιλόζωος και καλό παιδί, είχε εντελώς διαφορετική εικόνα μέχρι το έγκλημα», είπε η συνήγορος υπεράσπισης, ενώ δήλωσε ότι εμμένει στο αίτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης λέγοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι «ψυχικά διαταραγμένος».

Ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θανάτωση ζώου και για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου λέγοντας «ο κατηγορούμενος κρίνεται ένοχος όλων των αποδιδομένων πράξεων». Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού λέγοντας ότι είναι από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων ετών». Όπως τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ο πρότερος σύννομος βίος του κατηγορούμενου. «Ποιος είναι ο σύννομος βίος; Είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού.

Υπήρξε μεγάλη και πρωτοφανής εξύφανση του σχεδίου δολοφονίας, αλλά και του σχεδίου του κατηγορουμένου μετά την πράξη. Ακόμα και συνεδρίες με την σύμβουλο ψυχικής υγείας κανόνιζε. «Δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», κατέθεσε στο δικαστήριο η κα Μυλωνοπούλου», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός. Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για το ελαφρυντικό. Στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση της συνολικής ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν μετήχθη στο δικαστήριο καθώς έχει παραιτηθεί από την έφεση. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του έχει επιβάλει ισόβια κάθειρξη συν 11 έτη και έξι μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις