Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα: Του πήραν το δίπλωμα για 15 χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Του πήραν το δίπλωμα για 15 χρόνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»

Ένας 41χρονος Λαρισαίος συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες παραβάσεις, και είχε χάσει την άδεια οδήγησής του ήδη δύο φορές, για πέντε έτη την κάθε φορά. Το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 41χρονου μετά τη δεύτερη μέτρηση στο αλκοτέστ ήταν αρκετά υψηλό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε νέα αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για επιπλέον πέντε χρόνια, με τον Λαρισαίο να συμπληρώνει τα 15 έτη αφαίρεσης άδειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το επιτρεπτό όριο αλκοόλ ορίζεται στα 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, στην περίπτωση μέτρησης με την μέθοδο αιμοληψίας, ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, στην περίπτωση μέτρησης με αλκοολόμετρο.

Οι ποινές που προβλέπονται ξεκινούν από τα 200 ευρώ και μπορούν φτάσουν σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο έως τα 2.000 ευρώ.

200 ευρώ Ακινητοποίηση του οχήματος Βαθμοί Ποινής: 5.

700 ευρώ Ακινητοποίηση του οχήματος Αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες …

1.200 ευρώ Φυλάκιση 2 μηνών Αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος για 6 μήνες

2.000 ευρώ Φυλάκιση 6 μηνών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις