Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσμα διαφθοράς: Ελεγκτής ΚΤΕΟ του υπουργείου πιάστηκε για δωροληψία
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα διαφθοράς: Ελεγκτής ΚΤΕΟ του υπουργείου πιάστηκε για δωροληψία

Η καταγγελία του ιδιοκτήτη

Κρούσμα διαφθοράς, που άπτεται του άκρως σοβαρού ζητήματος της οδικής ασφάλειας, η οποία δοκιμάζεται δραματικά τον τελευταίο καιρό, έρχεται στο φως από την αστυνομία. Ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Μεταφορών, στον οποίο είχε ανατεθεί ο ρόλος του ελεγκτή σε πανελλήνιο επίπεδο των ΚΤΕΟ, συνελήφθη στη Χαλκίδα με την κατηγορία της δωροληψίας.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που σε ένα κατάστημα κατάστημα εστίασης της πόλης, όπου είχε δοθεί το ραντεβού, παρέλαβε και παρέδωσε αμέσως σε συνεργάτης του το ποσό των 5.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Είχε προηγηθεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας η σοβαρή καταγγελία ιδιοκτήτη ιδιωτικού ΚΤΕΟ, ότι ο προαναφερόμενος υπάλληλος του Υπουργείου Μεταφορών, μέσω άλλου ατόμου, 5.000 ευρώ, για…μελλοντική, αναφέρεται από την ΕΛ.Σ, παράλειψη παραβάσεων που τυχόν θα διαπιστώνονταν στα οχήματα που είχαν περάσει από τεχνικό έλεγχο, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με το Υπουργείο Μεταφορών. Σε αυτήν κατοχυρώνονται υποχρεωτικά, σημειώνεται ακόμη, όλα τα στοιχεία των ελεγχόμενων οχημάτων.

Ο επιχειρηματίας, δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του ελεγκτή των ΚΤΕΟ  με την πανελλήνια αρμοδιότητα. Προσέφυγε στο Τμήμα Ασφαλείας  Χαλκίδας και ανέφερε τον εκβιασμό που υφίστατο προκειμένου να δωροδοκήσει τον ελεγκτή του Υπουργείου. Εκεί κατέθεσε ενόρκως ότι μετά από παραίνεση προσώπου με το οποίο διατηρεί επαγγελματικές σχέσεις,  συναντήθηκε με τον υπάλληλο του Υπουργείου Μεταφορών κι έναν συνεργάτη του, άτομα τα οποία δεν γνώριζε και συναντούσε για πρώτη φορά.

Η κατάθεσή του

Κατέθεσε επίσης ότι το στέλεχος του Υπουργείου με αρμοδιότητα πανελλαδικών ελέγχων σε ΚΤΕΟ, ζήτησε «αθέμιτο ωφέλημα για μελλοντική παράλειψη σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του και συγκεκριμένα την παράλειψη παραβάσεων, που τυχόν θα διαπιστώνονται στα οχήματα του ΚΤΕΟ, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με το Υπουργείο Μεταφορών, όπου κατοχυρώνονται υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία των ελεγχόμενων οχημάτων». Το ποσό που θα παρέδιδε για όλα τα προηγούμενα, ανερχόταν στις 5.000 ευρώ. Η Ασφάλεια Χαλκίδας κάλεσε τον καταγγέλοντα και θύμα του εκβιασμού να παραδώσει το  συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο μετά την προσημείωσή του θα παραδιδόταν από τον επιχειρηματία στον ελεγκτή. Έτσι, προσημειώθηκαν 100 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και παραδόθηκαν και πάλι στον επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας κανόνισε συνάντηση με τον ελεγκτή σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Χαλκίδας. Εκεί, αθέατοι οι αστυνομικοί, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. Εκεί ο επιχειρηματίας παρέδωσε τα προσημειωμένα χρήματα στον ελεγκτή και αυτός με τη σειρά του-προκειμένου να μη βρεθούν στην κατοχή του- στον συνεργάτη του που ήταν παρών στη συνάντηση. Οι αστυνομικοί, που έβλεπαν αθέατοι την κίνηση του φακέλου, όταν επενέβησαν βρήκαν τα 5.000 ευρώ στην κατοχή του συνεργάτη και συγκεκριμένα στη δεξιά τσέπη του. Πέρασαν χειροπέδες και στους δύο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου σχηματίστηκε η δικογραφία. Για όλα αυτά έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου  Μεταφορών. Αναμένεται να διαταχθεί έλεγχος σε όλα τα ΚΤΕΟ τα οποία έχει ελέγξει ο υπάλληλος του Υπουργείου ανά τη χώρα, για την περίπτωση που έχουν απαιτηθεί χρήματα και από άλλους επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις