Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης στρατός: Ποια η αλήθεια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στρατός: Ποια η αλήθεια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στρατός: Τι προβλέπει ο νόμος

Το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του Στέφανου Κασσελάκη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα, με πολλούς επικριτές του να αναρωτιούνται τι προβλέπει η νομοθεσία για την περίπτωση του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων, που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
Για τον ίδιο λόγο (σ.σ. είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες, και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως εύλογα οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις