Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια κακοκαιρία τώρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στις Ροβιές – 112 στο Μαντούδι
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια κακοκαιρία τώρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στις Ροβιές – 112 στο Μαντούδι

Εύβοια κακοκαιρία τώρα: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Η Εύβοια είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο από το πρωί της Τετάρτης μετά τα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη λόγω της κακοκαιρίας Elias ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων. «Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «ιδιαίτερη βαρύτητα» θα φέρει η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες «στην ευρεία περιοχή Σπερχειάδας – Μερικώς νότια Θεσσαλία & Πήλιο»

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν άμεσα προς το σημείο καθώς στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί πολίτες. «Η κατάσταση είναι σοκαριστική για ακόμα μια φορά στις Ροβιές, το ποτάμι που περναέι μέσα από το χωριό φούσκωσε και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό» δήλωσε κάτοικος από τις Ροβιές στο evima.gr. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στη Βατερή Ευβοίας κατέγραψε 198 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

Η κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκίδα

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε στη Στερεά Ελλάδα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Από τις 4 το πρωί δοκιμάζεται η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο μετά τις 5:00ί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη.

Έντονες βροχοπτώσεις και στη Φθιώτιδα

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι βροχοπτώσεις στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμίας. Από τις 5 το πρωί βρέχει συνεχώς, με διαστήματα όπου η βροχόπτωση είναι ραγδαία φτάνοντας και μέχρι 110 κυβικά το στρέμμα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα, πέρα από πλημμυρισμένα υπόγεια στη νότια πλευρά της πόλης, με την πυροσβεστική να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για την άντληση των υδάτων. Εξάλλου μέσα στο κοινοτικό γραφείο πέρασαν τη νύχτα τους πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό Κόμμα, όπου και είχε σημάνει συναγερμός από την χθεσινή μέρα, λόγω της απειλής υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού.

Από τις 6 και μετά, το κύμα κακοκαιρίας, είναι πάνω από την περιοχή της Αταλάντης, ενώ συνεχίζει να βρέχει με ένταση στη Λαμία. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα τόσο στη Λαμία όσο και τον Δομοκό, την Μακρακώμη και την Στυλίδα. Σε ορισμένες περιοχές της Χαλκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και της Φωκίδας η βροχόπτωση ήταν ραγδαία και σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών έπεσαν μέχρι και 150 τόνοι νερό σε κάθε στρέμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις