Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βίαζε σκύλους – Αυστραλία: Φρίκη από την αποτρόπαια δράση Βρετανού ζωολόγου
ΚΟΣΜΟΣ

Βίαζε σκύλους – Αυστραλία: Φρίκη από την αποτρόπαια δράση Βρετανού ζωολόγου

Βίαζε σκύλους - Αυστραλία: Πολλά από τα κακοποιημένα ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν στην Αυστραλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την δράση Βρετανού ζωολόγου, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά σκυλιά και μάλιστα, πολλά απ’  αυτά βρήκαν τραγικό θάνατο. Η φρικιαστική υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας. Ο 51χρονος Βρετανός ζωολόγος, Άνταμ Μπρίτον παραδέχτηκε στο δικαστήριο την ενοχή του για 56 κατηγορίες που αφορούν στον βασανισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση 42 σκυλιών, εκ των οποίων τα 39 έχασαν τη ζωή τους. Πέρα από την ενοχή για τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά των ζώων που του εμπιστεύονταν οι ιδιόκτητες του, ο Άνταμ Μπρίτον, που παλαιότερα εργαζόταν στο Charles Darwin University, παραδέχτηκε την ενοχή του και για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o ζωολόγος που είχε ειδίκευση στους κροκόδειλους ξεκίνησε τη αποτρόπαια δράση του το 2014 και οι Αρχές της Αυστραλίας πιστεύουν ότι βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022. Ο δικαστής λίγο πριν την αγόρευση του εισαγγελέα προειδοποίησε το ακροατήριο και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου της Αυστραλίας ότι θα ακούγονταν στοιχεία για «τερατώδεις και διεστραμμένες πράξεις βαναυσότητας» που «θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοκ». Οι περιγραφές που αναφέρθηκαν εχθές στο δικαστήριο είναι πολύ σοκαριστικές για να αναμεταδοθούν, τόνιζε η Daily Mail, σημειώνοντας ότι οι πράξεις του 51χρονου οδήγησαν στον θάνατο 39 σκυλιά. «Ο κατηγορούμενος είχε ένα σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Προσέλκυε θύματα από αγγελίες

Ο ζωολόγος ξεκίνησε να κακοποιεί σεξουαλικά τα δικά του σκυλιά, αλλά στη συνέχεια έψαχνε κι άλλα αθώα θύματα. Ο 51χρονος κακοποιούσε για μια δεκαετία τα δύο δικά του σκυλιά, δύο ελβετικούς ποιμενικούς, προτού αποφασίσει να επεκτείνει τη δράση του βρίσκοντας κι άλλα θύματα. Ο Άνταμ Μπρίτον προσέγγιζε μέσω αγγελιών ανυποψίαστους ιδιοκτήτες σκυλιών από την περιοχή του Ντάργουιν της Αυστραλίας και τους έπειθε να του αναθέσουν την φροντίδα των ζώων τους. Ο ζωολόγος που κακοποιούσε σεξουαλικά σκυλιά έβγαζε και βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις του. Και δεν έμενε εκεί. Δημοσίευε τα φρικιαστικά βίντεο σε φόρουμ και ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Σε ένα μήνυμά του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο Άνταμ Μπρίτον περιέγραφε τις άρρωστες ορμές του σε έναν άγνωστο στο Telegram. Τα λόγια του ήταν γροθιά στο στομάχι. «Καταπίεζα τις ορμές μου στο παρελθόν. Όμως τα τελευταία χρόνια τις άφησα ξανά ελεύθερες και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν θέλω», ανέφερε. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του άρχισε την περασμένη χρονιά. Κάποιος έστειλε ένα από αυτά τα βίντεο της φρίκης σε φιλοζωικό οργανισμό της Βόρειας Επικράτειας, που στη συνέχεια προώθησε το εν λόγω υλικό στην Αστυνομία της Αυστραλίας. Ο Άνταμ Μπρίτον συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και από τότε παραμένει προφυλακισμένος, ενώ η ποινή του θα ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 13 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις