Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονόμου για νέες ταυτότητες: «Δεν έχουν αυτά τα περίεργα και μυστήρια που λένε κάποιοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: «Δεν έχουν αυτά τα περίεργα και μυστήρια που λένε κάποιοι»

Η νέα ταυτότητα είναι μία υποχρέωση

Για τις νέες ταυτότητες, για τις οποίες από σήμερα οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την έκδοση τους, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. «Η νέα ταυτότητα είναι μία υποχρέωση για να μπορεί η χώρα να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες ασφαλείας, που -και στην Ευρώπη- με κανονισμούς και με οδηγίες έχουν ψηφιστεί και διεθνώς είναι απαραίτητες για να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και να μην μας κοιτάζουν με «μισό μάτι» όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό. » τόνισε ο κ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1. Παράλληλα επανέλαβε ότι από το 2026 και μετά όλες οι παλαιού τύπου ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν.

Επίσης υπογράμμισε ότι είναι και μια μεταρρύθμιση για την ελληνική Πολιτεία, σημειώνοντας ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα έγγραφο που δεν παραχαράσσεται, δεν χακάρεται, δεν θα μπορούν να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα. Για ακόμα μια φορά ξεκαθάρισε πως τα νέα δελτία δεν έχουν ούτε γεωντοπισμό ούτε γεωχωρικά «…δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά τα περίεργα και τα μυστήρια που λένε κάποιοι».

Παράλληλα απευθυνόμενος σε όσους ανησυχούν για θέματα του σεβασμού της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δικαιωμάτων κ.λπ., τόνισε ότι οι καινούριες ταυτότητες εκδίδονται με βάση τις οδηγίες, τις προδιαγραφές και το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.. «Αν η Ε.Ε. για ένα πράγμα φημίζεται, είναι για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών» σημείωσε σχετικά.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις