Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Τσίπρα – Παππάς: “Κάτι έγινε, κάτι μεσολάβησε κι έφυγε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Τσίπρα – Παππάς: “Κάτι έγινε, κάτι μεσολάβησε κι έφυγε”

Παραίτηση Τσίπρα - Παππάς: Ο Νίκος Παππάς τροφοδοτεί τη φημολογία ότι η Εφη Αχτσιόγλου και άλλα στελέχη πίεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Τροφή στα σενάρια που διακινούνται τον τελευταίο καιρό και θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να δέχτηκε εσωκομματικές πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές, έδωσε ο Νίκος Παππάς. Με μια δήλωση “βόμβα”, ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι “έδειξαν” την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα μετά το 17,8% του Ιουνίου. “Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση. Εγώ τον συνάντησα τότε. Του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε μια δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς ήρθε η Πέμπτη η οποία σήμανε την παραίτησή του.”

Και στην ερώτηση των δημοσιογράφων τι μεσολάβησε, απάντησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι ύποπτο πιθανώς συνέβη: “Είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ερώτημα. Κάτι μεσολάβησε όμως, είναι σαφές. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος.” Και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν, μήπως κάποιοι τον έσπρωξαν στην παραίτηση, δεν το διέψευσε αλλά είπε: Αυτό δεν το ξέρω, αλλά κάτι μεσολάβησε, εκτός αν έκανε τη δήλωση την Κυριακή μόνο για να την κάνει. Αλλά δεν τον έχω για τέτοιο άνθρωπο τον Τσίπρα” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σενάρια

Η τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί ειπώθηκε από έναν κατεξοχήν “προεδρικό” του ΣΥΡΙΖΑ και άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί ο Νίκος Παππάς στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί τροφοδοτεί μια “θεωρία συνωμοσίας” ότι δήθεν η Εφη Αχτσιόγλου πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί με sms που του έστειλε, πρωτοβουλία που έχει διαψεύσει τόσο η ίδια όσο και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος με την άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Παππάς κινήθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού. Και ο πρώην βουλευτής άφησε χθες αιχμές, μετά το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύματα που διέψευσε κατηγορηματικά όπως και τα περίφημα sms.

“Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και από όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα”, είπε με νόημα στο Πρώτο Πρόγραμμα. “Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που θέλανε να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη” κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις