Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: “Έχει υποχρέωση να κάνει δήλωση έως την Κυριακή”, λέει ο Σκουρλέτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: “Έχει υποχρέωση να κάνει δήλωση έως την Κυριακή”, λέει ο Σκουρλέτης

Τσίπρας - εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εύστοχη η παρέμβαση της Εφης Αχτσιόγλου

Ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση μέσω δήλωσής του για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις δεύτερες κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε συνέντευξή του στο OPEN, ο Πάνος Σκουρλέτης, είπε: «έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και να μέχρι την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει «κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν». Και να βγαίνει χθες δια του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει «σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ.Σκουρλέτης άσκησε κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματος αναφέροντας: «Αν θέλουμε να ανακάμψουμε θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί χάσαμε. Δεν μπήκε αυτή η προσέγγιση από όλες τις πλευρές ως προτεραιότητα. Και το 2019 έγινε το ίδιο και πάμε να κάνουμε το ίδιο λάθος εις διπλούν. Έπρεπε τότε να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο και να τα εξετάσει όλα αυτά και δεν έγινε». Σημείωσε δε ότι περισσεύουν τα fake news και η τοξικότητα και λείπει ο ουσιαστικός διάλογος».

Εύστοχη η παρέμβαση της Εφης Αχτσιόγλου

Αναφερόμενος στην παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου την χαρακτήρισε πραγματική και εύστοχη ενώ για την έως τώρα παρουσία του Κασσελάκη, τόνισε πως ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ στερείται από κάποιες σαφείς προγραμματικές θέσεις. «Καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος που έχει λίγη σχέση με τον χώρο και την σχέση της πολιτικής αλλά είναι αμετροέπεια να ζητάς παράλληλα να είσαι ο πρώτος τη τάξει». Να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα, Θέλω ένα σχέδιο για να κερδίσουμε αυτή την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις