Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΜΜ απεργία 21/9: Πώς θα κινηθούν τελικά τα Μέσα
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΜΜ απεργία 21/9: Πώς θα κινηθούν τελικά τα Μέσα

ΜΜΜ απεργία 21/9:Παράνομη κρίθηκε και η στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ 

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό και εναέρια κυκλοφορία, καθώς και τις στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είχαν αποφασίσει να κατεβάσουν ρολά για αύριο όλη τη μέρα, από τις 05:00 το πρωί ως τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής. Μετά από νέα ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά». Απεργία είχαν αποφασίσει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, με αποτέλεσμα αύριο οι πτήσεις να γίνονται κανονικά προς και από όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Παράνομη κρίθηκε και η στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία είχαν προγραμματίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα έπρατταν το ίδιο, ωστόσο μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου θα κινηθούν κανονικά. Προς το παρόν ισχύει η στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής από 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν κανονικά και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Ετσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις