Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 20χρονη δόκιμος κουνούπι: Ράγισε καρδιές η μητέρα της Μαριάννας
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονη δόκιμος κουνούπι: Ράγισε καρδιές η μητέρα της Μαριάννας

20χρονη δόκιμος κουνούπι: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα.

Το τελευταίο “αντίο” είπαν οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στην 20χρονη δόκιμο του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία έχασε τη ζωή της από μολυσματική ασθένεια (πιθανόν από τσίμπημα κουνουπιού) κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ινδία. Η Κως, ο τόπος καταγωγής της πενθεί και το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο Ζηπάρι. Η μητέρα της, λίγο πριν αποχαιρετήσει την κορούλα της, μίλησε για τον χαμό της 20χρονης και πραγματικά συγκλόνισε. Με σπασμένη φωνή και με λυγμούς προσπαθεί να πει “αντίο” στην “καπετάνισσά” της: “Σήμερα θα κηδέψουμε την κούκλα μας, τον άγγελό μας, τη καπετάνισσά μας. Η καπετάνισσά μας που ήθελε να ταξιδεύει. Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και το έκανε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η μητέρα της 20χρονης, μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα. Πιθανολογείται πως συνέβη μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

”Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει”

“Δεν ξέρουν ούτε οι γιατροί, δεν έχει βγει τίποτα ακόμα, δεν έχουν βγει τίποτα από τα πορίσματα ή η ιατροδικαστική έκθεση. Οι άνθρωποι θέλανε πάρα πολύ να σώσουν το παιδί μας, προσπάθησαν όλοι. Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… αυτό που ήθελε να κάνει, ταξιδεύει στις θάλασσες” ανέφερε η χαροκαμένη μητέρα.

Η νεαρή δόκιμος άρχισε το ταξίδι της με το εμπορικό πλοίο στην Ινδία και ύστερα από 15 ημέρες ταξιδιού και αφού είχε δει εξανθήματα στο σώμα της, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Μόλις προσέγγισαν το λιμάνι του Σουέζ κατέβηκε από το πλοίο και συνοδευόμενη από ιατρικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από το Κάιρο στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, η 20χρονη έχασε τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις