Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης – Παππάς συνάντηση: Τα σενάρια για το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος της ΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης – Παππάς συνάντηση: Τα σενάρια για το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος της ΚΟ

Κασσελάκης - Παππάς συνάντηση: Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκε η ανακατανομή των ρόλων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας

Καθαρά πολιτικό χαρακτήρα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είχε η συζήτηση που έκαναν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς σήμερα το πρωί, που κατέληξε σε συμφωνία στήριξης της υποψηφιότητας του πρώτου, στον τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Παππά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν συζητήθηκε το θέμα της ανακατανομής των ρόλων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη των εσωκομματικών εκλογών. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Παππάς δεν επιθυμεί, ούτε προτίθεται να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί ο Κασσελακης. «Ούτε πρόταση υπήρξε, ούτε συζήτηση, ούτε θα δεχόταν» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως θα μπορούσε να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν προγραμματισμένο από το βράδυ της Κυριακής. Μπορεί οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην είχαν ειδοποιήσει κανέναν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς έξω από την Κουμουνδούρου φέρεται να είπε στον κ. Κασσελάκη: «Συγχαρητήρια. Να τα πούμε τις επόμενες ημέρες». Το ραντεβού φέρεται ότι κλείστηκε επιτόπου για σήμερα το πρωί και μάλιστα στη Βουλή. Κατά πληροφορίες, ο κ. Παππάς τηλεφωνούσε χθες σε στελέχη του σε όλη την Ελλάδα, για να πάρει κλίμα από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ιδεολογικά συμπλέει σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις Κασσελάκη.

Η κοινή δήλωση της συμμαχίας Κασσελάκη – Παππά

Λίγη ώρα μετά τη σημερινή πρωινή τους συνάντηση, κατά την οποία υπήρξε συμφωνία στήριξης του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, στον β’ γύρω των εκλογών, οι δύο πρώην συνυποψήφιοι έδωσαν στη δημοσιότητα την κοινή δήλωσή τους. Στις 219 λέξεις της κοινής δήλωσης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς περιγράφουν το πώς ανταποκρίνονται στο «μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής» κάνοντας λόγο για τη «Μεγάλη Παράταξη της νίκης» «Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη», «ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι κ. κ. Κασσελάκης-Παππάς.

Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
  • Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις