Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιβύη πώς εγινε το δυστύχημα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη πώς εγινε το δυστύχημα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες

Λιβύη πώς εγινε το δυστύχημα: -«Απανθρακώθηκαν αμέσως»

Στο πένθος παραμένει βυθισμένη ολόκληρη η χώρα λόγω του τραγικού τροχαίου στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε συμπατριώτες μας, μέλη ανθρωπιστικής αποστολής. Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 διερμηνείς, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Λιβύη προκειμένου να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel, καθώς η χώρα της Β. Αφρικής χτυπήθηκε σφοδρά από τα έντονα φαινόμενα που άφησαν πίσω τους νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι Έλληνες νεκροί του τροχαίου στη Λιβύη

Η χώρα μας θρηνεί τους θανάτους του 28χρονου αλεξιπτωτιστή Γιώργου Βούλγαρη, με καταγωγή από την Καρδίτσα, της 40χρονης Εύης Ανδρεαδάκη, νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου, αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, και των παιδιών του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φίλιπ, που μετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη ως διερμηνείς.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, οι μαρτυρίες Ελλήνων επιζώντων, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο, σοκάρουν. Όπως αποκαλύπτεται, οι πρώτες στιγμές μετά τη μετωπική σύγκρουση με το τζιπ ήταν εφιαλτικές. Οι πέντε Έλληνες απανθρακώθηκαν αμέσως. Ο οδηγός του λεωφορείου και ο Συνταγματάρχης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, εκτινάχθηκαν από το παρμπρίζ και τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να βγουν, απεγκλωβίζοντας στη συνέχεια τους τραυματίες, αναφέρει ο Alpha. «Το τζιπ είχε χάσει τον έλεγχο. Ήρθε πάνω μας σαν τρελό», ανέφερε στο STAR, ένας από τους επιζώντες του δυστυχήματος.

Οι εφιαλτικές στιγμές των Ελλήνων μετά το τροχαίο

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, οι μαρτυρίες Ελλήνων επιζώντων, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο, σοκάρουν. Όπως αποκαλύπτεται, οι πρώτες στιγμές μετά τη μετωπική σύγκρουση με το τζιπ ήταν εφιαλτικές. Οι πέντε Έλληνες απανθρακώθηκαν αμέσως. Ο οδηγός του λεωφορείου και ο Συνταγματάρχης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, εκτινάχθηκαν από το παρμπρίζ και τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να βγουν, απεγκλωβίζοντας στη συνέχεια τους τραυματίες, αναφέρει ο Alpha. Ν«Το τζιπ είχε χάσει τον έλεγχο. Ήρθε πάνω μας σαν τρελό», ανέφερε στο STAR, ένας από τους επιζώντες του δυστυχήματος.

Οι τραυματίες του τροχαίου

Σημειώνεται ότι ένας τραυματίας έχει μείνει στη Βεγγάζη, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιστρέψει ακόμη στην Ελλάδα. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται οι 10 τραυματίες της ελληνικής αποστολής, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους, ο Συνταγματάρχης, ο οποίος φέρει πολλαπλά κατάγματα, με το πιο σοβαρό να είναι αυτό στη μέση του.

Οι άλλοι δύο, ένας Λοχαγός και ένας στρατιωτικός γιατρός έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Και οι τρεις υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρακολουθούνται από τους γιατρούς, σύμφωνα με τον Alpha. Οι άλλοι τρεις τραυματίες, δύο στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και άλλος ένας στο Ναυτικό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη κατά πληροφορίες όταν λιβυκό τζιπ με πενταμελή οικογένεια, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο, έπεσε επάνω στο λεωφορείο όπου επέβαιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και ανεφλέγη, προκαλώντας τη μοιραία πυρκαγιά και στο λεωφορείο. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν ότι πρόκειται για τροχαίο δυστύχημα και η έκρηξη που προκλήθηκε οφειλόταν στη μεγάλη ποσότητα καυσίμου που είχε το ένα όχημα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του θανάτου υπήρχε προπορευόμενο όχημα και άλλο ένα όχημα που ακολουθούσε το λεωφορείο με την ελληνική αποστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις