Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύη Ανδρεαδάκη Λιβύη: «Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία πριν γεννηθώ»
ΕΛΛΑΔΑ

Εύη Ανδρεαδάκη Λιβύη: «Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία πριν γεννηθώ»

Εύη Ανδρεαδάκη Λιβύη: Την προετοιμασία της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είχε μοιραστεί η Εύη Ανδρεαδάκη στο Facebook

Συντετριμμένοι από το φρικτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λιβύη, όπου έχασε τη ζωή της η 40χρονη Ηρακλειώτισσα στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα, εμφανίζονται οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη» ανέφερε, μιλώντας στο cretapost.gr, ξάδερφος της 40χρονης που ζει στο Ηράκλειο, λέγοντας πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε». Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η οικογένεια της 40χρονης έχει θρηνήσει κι άλλα θύματα, καθώς ο αδερφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ο ηρωικός πιλότος που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Μπορεί αρχικά να υπήρξε μια σύγχυση ως προς τις πληροφορίες που έρχονταν από τη Λιβύη σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα και την ενημέρωση των πολιτών, ωστόσο η οικογένεια της 40χρονης έμαθε για τον τραγικό θάνατό της από το Επιτελείο Στρατού. «Εμείς ενημερωθήκαμε για αυτό το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο», τόνισε ο ξάδερφος της 40χρονης.

Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη

Στην Αθήνα αναμένεται να τελεστεί η κηδεία της 40χρονης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost.gr o ξάδερφός της. «Η ξαδέρφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της» ανέφερε συντετριμμένος, ενώ ήδη οι συγγενείς της ετοιμάζονται να ανέβουν στην πρωτεύουσα για να της απευθύνουν το ύστατο «χαίρε».

Πριν λίγους μήνες είχε παντρευτεί

Η 40χρονη -με καταγωγή από την Κρήτη- εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ, ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Η συγκλονιστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι τη ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανέφερε, ο λόγος ήταν ο θείος της, ο οποίος ήταν ένας πιλότος που πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Α. που στις 23 Μαΐου, την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη Λαμία, το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου τού λέει να εγκαταλείψει το σκάφος, εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία, πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ… Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις