Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαστε εδώ» δήλωσε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαστε εδώ» δήλωσε

Τσίπρας - Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ:Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Πειραματικό Λύκειο

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα έφτασε στην Πλάκα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό (τελευταία ήταν στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης), έφτασε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο στην οδό Ηπίτου 15, στην Πλάκα λίγο πριν τις πέντε, για να συμμετάσχει με την σειρά του στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου πρόεδρου στο κόμμα, έπειτα από 15 χρόνια.

Εμφανώς ευδιάθετος, ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν μαζεμένος έξω από το εκλογικό κέντρο, ενώ αφού ψήφισε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως «Σήμερα μιλούν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους “παρών”, μαζί και το δικό μου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απών. Θα είμαστε εδώ».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν ήδη πάνω από 100.000

Πάνω από 102.000 άτομα ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 17:00, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά ως τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες.

H συμμετοχή ξεπερνά τις προσδοκίες, και ήδη στις 17:00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περί τις 102.000 πολίτες για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση ζητά ο Νίκος Παππάς μετά τη μεγάλη συμμετοχή

Να επεκταθεί ο χρόνος της ψηφοφορίας επιθυμεί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας στο Twitter πως «90.000 και συνεχίζουμε», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του.

«Θεωρούμε ότι θα χρειαστεί να δοθεί παράταση σε πολλά εκλογικά τμήματα. Θα πρέπει να δοθεί», εκτιμά η πλευρά του Νίκου Παππά, γεγονός που είχε επισημάνει και νωρίτερα ο ίδιος ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επισημαίνοντας πως «η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης. Υ. Γ. Θεωρώ αυτονόητο ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις