Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Λάπτοπ για τα παιδιά της Θεσσαλίας: Μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λάπτοπ για τα παιδιά της Θεσσαλίας: Μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Λάπτοπ για τα παιδιά της Θεσσαλίας: Το υλικό συγκεντρώνεται μέχρι 22 Σεπτεμβρίου

Τη στήριξή του στους μαθητές και μαθήτριες των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας δίνει το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, συγκεντρώνοντας μέχρι και τις 22 φορητούς υπολογιστές και σε συνεννόηση με εκπαιδευτικούς των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel θα παραδοθούν στους μαθητές και μαθήτριες. Το προς δωρεά υλικό θα συγκεντρωθεί στο Μουσείο, στην οδό Πέτρου Σπυρόπουλου 2 στο Μοσχάτο (Στα 200 μέτρα από το Μουσείο βρίσκεται ο σταθμός Μοσχάτο της γραμμής 1). Το Μουσείο για αυτό το λόγο θα δέχεται τις καθημερινές 16:00-19:00 και το Σαββατοκύριακο 11:00-17:00. Οι επισκέπτες που θα έρχονται για την παράδοση των laptops, θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Διευκρινήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά των φορητών υπολογιστών:

• Η παλαιότητα τους να μην υπερβαίνει τα 10 έτη.

• Να είναι πλήρως λειτουργικά και να διαθέτουν τον φορτιστή τους.

Μετά τη συλλογή των υπολογιστών θα ακολουθήσει format party (με τη βοήθεια φίλων που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς) κατά το οποίο στα μηχανήματα θα αφαιρεθούν πιθανώς εναπομείναντα δεδομένα των χρηστών τους, θα «περαστεί» ή θα ανακτηθεί το αρχικό τους λειτουργικό σύστημα και τέλος θα περαστούν εκπαιδευτικές εφαρμογές ή χρήσιμοι σύνδεσμοι για τους μαθητές. Όσον αφορά την αναγνώριση των δωρητών/τριων όσοι/όσες το επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα αναγραφείς του ονόματός τους πάνω στον υπολογιστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις