Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Παναγιώτης Ζαλαχώρης: Το μέλλον ενός Δήμου το καθορίζουν οι κάτοικοί του
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Ζαλαχώρης: Το μέλλον ενός Δήμου το καθορίζουν οι κάτοικοί του

«Μπορούμε να ανανεώσουμε την πόλη μας. Να συνθέσουμε ιδέες και έργο. Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προσφοράς. Να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης»

«Η αυτοδιοίκηση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας και η πιο κρίσιμη κρατική συνιστώσα, το κύτταρο διαχείρισης του κράτους , “η εκκλησία του Δήμου” του Περικλή», σημειώνει ο Παναγιώτης Ζαλαχώρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σαρωνικού με την παράταξη «Σαρωνικός Ξεκινάμε» και επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαχρήστο.

«Εκεί τους καλούμε όλους να πάρουν μαζί την αγάπη για την πόλη μας και όσα μας ενώνουν και να αφήσουν πίσω χρωματικές ή άλλες διακρίσεις. Όλοι μαζί θα δυναμώσουμε την φωνή μας σταθερά μπροστά για την πόλη μας για να τιμήσουμε τους δημότες που θα μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους και να τους υπηρετήσουμε και αυτούς που θα μας ψηφίσουν, αλλά και όσους δεν θα μας ψηφίσουν. Σε μία εποχή με δυσκολίες μετά την πανδημία και τα μνημόνια χρειάζεται να επανεκκινήσουμε τον Δήμο, αλλά εμείς οι Έλληνες ξέρουμε στα δύσκολα να βάζουμε τα δυνατά μας και τελικά να τα καταφέρνουμε», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

«Ο οδικός χάρτης του προγράμματός μας δείχνει ξεκάθαρα τα οφέλη για τον δημότη στην:

  • καθαριότητα
  • συγκοινωνία
  • υγεία
  • οδοποιία
  • ανάπλαση παραλιακής ζώνης
  • μαρίνας και λιμάνι
  • αξιοποίηση ΕΣΠΑ
  • φροντίδα για τη νέα γενιά
  • τιμή στα γερατειά και ανάπλαση Κ.Α.Π.Η.
  • αλληλεγγύη και φροντίδα για όλους

Ο Σαρωνικός ανοίγει νέο κεφάλαιο μπροστά για όλους, δίπλα σε όλους για μία πόλη που μας αξίζει χωρίς χρωματικές εξαιρέσεις και διακρίσεις. Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους δημότες, συζητάμε τις προτάσεις τους και προχωράμε μαζί για να κάνουμε έργα για τους πολίτες με αλληλεγγύη και ανάπτυξη για όλους. Η επόμενη μέρα είναι μία καλύτερη μέρα και μας περιμένει».

Ο Σαρωνικός που ονειρευόμαστε

«Το μέλλον της κάθε πόλης στηρίζεται στους ανθρώπους της και στη συλλογική προσπάθεια. Στηρίζεται στη γνώση και τη διαρκή προσπάθεια. Στη σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων. Στην ακλόνητη αφοσίωση στην υπηρεσία του ανθρώπου. Το αύριο στον Σαρωνικό έχει μία και μόνη λέξη! ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Μπορούμε να ανανεώσουμε την πόλη μας. Να συνθέσουμε ιδέες και έργο. Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προσφοράς. Να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Αυτός είναι ο στόχος, που μας εμπνέει και μας ενεργοποιεί ΟΛΟΥΣ!

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ζούμε και δημιουργούμε στην πόλη μας! Τη θέλουμε ψηλά! Την θέλουμε δυνατή. Την θέλουμε ασφαλή. Την θέλουμε λειτουργική για όλους τους κατοίκους. Θέλουμε οι κάτοικοί της να χαίρονται τις ομορφιές της, τη θάλασσα και το βουνό, να υπερηφανεύονται για την πόλη τους.

Η δύναμη της πόλης μας είναι οι άνθρωποί της. Σ’ αυτούς ελπίζουμε, μ αυτούς θα συνεργαστούμε. Σ’ αυτούς εμπιστευόμαστε τις προοπτικές αυτής της πόλης. Απ’ αυτούς αντλούμε δύναμη, νέες ιδέες αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον. Εμείς ως ομάδα, ως μέλη της κοινωνίας μας θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο νέες δημιουργικές δυνάμεις με ευκαιρίες σε ΟΛΟΥΣ! Σε όλους που μπορούν να προσφέρουν έργο. Σε όσους έχουν όραμα, σχέδια και θέληση. Σε όσους ξέρουν να οραματίζονται, αλλά και να εργάζονται γι’ αυτή! Όλοι εμείς, Θα δουλέψουμε σκληρά για την ΠΟΛΗ μας! Βάζουμε τον πήχη ψηλά, γιατί απαιτούμε από το εαυτό μας αποτελεσματικότητα, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Αυτή είναι η δέσμευση μας στους κατοίκους της πόλης μας»!

Το αύριο μας περιμένει

«Ο ΝΕΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ χωράει όλους! Γιατί θέλουμε μια πόλη φιλική στους κατοίκους της και στους επισκέπτες της. Με ζωντανές τις γειτονιές. Με ποιότητα ζωής. Με χρώμα και ταυτότητα. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Με περισσότερο πράσινο. Μια πόλη ασφαλή για όλους.Μια πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους της».

Οι 10 προτεραιότητες για τον δήμο μας

Να προχωρήσουμε σε:

  1. Δημοτικά ιατρεία και αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον σε συνεργασία με τα τοπικά φαρμακεία.
  2. Παράδοση σύνταξης σε δημότες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
  3. Εσωτερική συγκοινωνία σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
  4. Λιμενικό Ταμείο στο Δήμο μας.
  5. Αναβάθμιση των παραλιών και πλαζ του δήμου με ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες.
  6. Νέοι παιδότοποι
  7. Ψηφιακή παρακολούθηση των κάδων απορριμμάτων ώστε να αδειάζουν άμεσα.
  8. Ψηφιακή γραμμή του δημότη ώστε να επιλύονται τα προβλήματά του άμεσα.
  9. Δημοτική Αστυνομία και προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων που θα σταθμεύουν σε κάθε διαμέρισμα του δήμου.
  10. Αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις