Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λεπέν δημοσκόπηση 2023: Η αξιοπιστία της ακροδεξιάς πολιτικού ενισχύεται σταθερά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λεπέν δημοσκόπηση 2023: Η αξιοπιστία της ακροδεξιάς πολιτικού ενισχύεται σταθερά

Λεπέν δημοσκόπηση 2023: Η δημοσκόπηση για τη Λεπέν που ανησυχεί τον Μακρόν

Τέσσερα χρόνια προτού στηθούν στη Γαλλία οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, η αξιοπιστία της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ενισχύεται σταθερά σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV. Σχεδόν ένας στους δύο (47%) συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, που προκαλεί πονοκεφάλους στο στρατόπεδο Μακρόν και τους επίδοξους διαδόχους του, εκτιμά ότι η Λεπέν «είναι ικανή να συσπειρώσει τους Γάλλους» και «διαθέτει τα αναγκαία προσόντα για να είναι πρόεδρος» (48%). NΚαι μπορεί το 71% των ερωτηθέντων να θεωρούν «αυταρχική» την επικεφαλής της ΚΟ του «Εθνικού Συναγερμού» και το 51% να δηλώνει «ανήσυχο» στην προοπτική να αναλάβει το τιμόνι της Γαλλίας η Λεπέν, αλλά η πλειοψηφία σε ποσοστό 67% τη βρίσκει «θαρραλέα», «δυναμική» (66%) και «πρόθυμη να αλλάξει όντως τα πράγματα» (61%).

«Η εικόνα της Μαρίν Λεπέν βελτιώνεται στις περισσότερες κατηγορίες του πληθυσμού, και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους», υπογραμμίζει το Elabe. Το 69% εξ΄ αυτών θεωρεί «δυναμική» την ακροδεξιά βουλευτή, έναντι ποσοστού 51% στις ηλικίες 18-24 ετών.

Η δημοσκόπηση για τη Λεπέν που ανησυχεί τον Μακρόν

Στο σύνολο του πληθυσμού το 32% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Λεπέν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελυζέ, άποψη που «ενισχύεται κυρίως μεταξύ των συνταξιούχων (33%, +13) και των Γάλλων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ​​(40%, +13)», σημειώνει το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων. Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι η Μαρίν Λεπέν μπορεί «να ακολουθήσει καλή πολιτική» σε θέματα ασφάλειας (58%) και στο μεταναστευτικό (55%). NΩστόσο, δεν την εμπιστεύονται (51%) για την εκπαίδευση, την υγεία (53%), την αγοραστική δύναμη (54%), το περιβάλλον και την οικολογία (63%) ή τη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία (64%) . Επιπλέον, έξι στους δέκα Γάλλους πιστεύουν ότι η «χώρα θα είναι πιο διχασμένη από ό,τι σήμερα» αν έλθει στην εξουσία η Λεπέν και το κόμμα της, ενώ περισσότεροι από έναν στους δύο ερωτηθέντες (55%) πιστεύουν ότι «αυτό θα έβλαπτε τη διεθνή εικόνα της Γαλλίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις