Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπελέρης – Οικονόμου Τίρανα: «Η παρατεταμένη κράτηση είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης – Οικονόμου Τίρανα: «Η παρατεταμένη κράτηση είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Μπελέρης - Οικονόμου Τίρανα: Η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου»

Στα Τίρανα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου». Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Οικονόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο περιθώριο της διάσκεψης είχε διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα ασφάλειας. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου έθεσε στο ομόλογο του το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντη Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναλυτική η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων. Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις