Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ως τη… Λέρο έφτασαν οι “μαϊμού” αστυνομικοί με τα τροχαία
ΕΛΛΑΔΑ

Ως τη… Λέρο έφτασαν οι “μαϊμού” αστυνομικοί με τα τροχαία

Πώς πήραν 5000 ευρώ

Μέχρι τη Λέρο έφθασε η …χάρη των μαϊμού αστυνομικών, οι οποίοι εξακολουθούν ακάθεκτοι να εξαπατούν πολίτες σε όλη τη χώρα δήθεν για να «σκεπάσουν» υποθέσεις θανατηφόρων δυστυχημάτων με τάχα υπαίτιους στενούς συγγενείς τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατάφεραν με την γνωστή μεθοδολογία να πείσουν μέσα στον τρόμο της ηλικιωμένη γυναίκα, ότι η κόρη της είχε συλληφθεί για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, αλλά για να αποτρέψουν οι «αστυνομικοί» την παραπομπή της στον εισαγγελέα, ήθελαν να…λαδωθούν! Ο δήθεν αστυνομικός, που πήγε σε συγκεκριμένο σημείο πήρε φάκελο με 5.000 ευρώ αν και αρχικά απαιτούσαν κάπου 40.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Καθώς όμως διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατημένη γυναίκα δεν διέθετε περισσότερα…αρκέστηκαν στο ποσό αυτό.

Το ευτύχημα ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος της Λέρου κινήθηκαν γρήγορα και συνέλαβαν τον «εισπράκτορα» στην κατοχή του οποίου βρήκαν και επέστρεψαν στην ηλικιωμένη 4.500 ευρώ.

Αναφέρει σχετικά η Αστυνομία:

«Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην απάτη ως παραλαβών – «εισπράκτορας» του χρηματικού ποσού».

Αναλύοντας στη συνέχεια τα γεγονότα η Αστυνομία πληροφορεί ακόμη το πώς άρχισαν όλα και πως συνεχίστηκαν έως τη σύλληψη:

Ο “μούφα” αστυνομικός

«Άγνωστος δράστης, προσποιούμενος αστυνομικό, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, αναφέροντας ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και εκμεταλλευόμενος την συναισθηματική φόρτιση της ηλικιωμένης, απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου. Η ηλικιωμένη πείστηκε και αφού συνάντησε τον κατηγορούμενο σε προσυνεννοημένο ραντεβού κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου και αστυνομικοί που διερεύνησαν άμεσα την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στη δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η υπόθεση ως προς το εύρος της και τη συμμετοχή άλλων δραστών.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για να μην πέσετε θύματα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου για μία ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και παρέχει συμβουλές αποφυγής της οικονομικής ζημίας. Λέει, συγκεκριμένα: «Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι, άλλοτε αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων. Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας».

Και η ΕΛ.ΑΣ, ξεκαθαρίζει και κάτι σημαντικό:

«Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις